Resereflektion nr 40: För den som reser är världen vacker

Posted on

För den som reser är världen vacker, en bok om att resa och vad resor gör med människor. Välskriven och för mig en sann inspirationskälla till kommande blogginlägg. 

I höstas modererade jag ett samtal för Schyst resande där bland annat Per J Andersson satt i panelen. Förutom att han är en av Vagabonds bästa resejournalister har han skrivit boken För den som reser är världen vacker. Jag köpte den av honom direkt på plats.

För den som reser är världen vacker
Johanna Stål från hållbarhetsmagasinet Camino och Per J Andersson från Vagabond som skrivit För den som reser är världen vacker

Boken För den som reser är världen vacker

Inledningen i den boken beskriver alla mina anledningar att resa och i kapitel efter kapitel hittar jag spännande vinklar att spinna vidare på. Det blir ett gäng inlägg med ojämna mellanrum framöver som inspirerats av boken. Det tycks aldrig sina på idéer att skriva om på temat resa medvetet.

Fritt urval av citat från inledningen av boken: ”Den som reser inser att allt inte är så nattsvart som förstasidan i dagstidningen antyder[…]Kanske är resan det effektivaste sättet man kan ta till för att nyansera sin bild av världen.[…]Om vi bara reser till exkluderande turistreservat, där den enda lokalbefolkningen vi möter ä hotellanställda och försäljare[…]då kan det mycket väl vara så att vi bara förstärker våra fördomar.” Boken är utgiven av Ordfront och finns även som E-bok.

Har du läst den, och om ja, vad tyckte du?

En gång i veckan skriver jag ett kortare inlägg som jag kallar resereflektion. Du hittar alla i kategorin Resereflektion

5 thoughts on “Resereflektion nr 40: För den som reser är världen vacker”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *