Föreläsa på Världskulturmuseet – vad är det bästa jag har att ge?

Posted on

Om du skulle höra mig föreläsa, vad skulle du helst vilja att jag pratade om? Jag ska göra min första föreläsning på temat Resa medvetet och jag behöver dina goda råd.

Om exakt en månad ska jag föreläsa på Världskulturmuseet i Göteborg tillsammans med Jörgen Larsson som är forskare i hållbar konsumtion på Chalmers. Vi ska snacka en halvtimme var och sedan frågor från publiken.

Föreläsa på Världskulturmuseet

Det är Naturskyddsföreningen och Världskulturmuseet som arrangerar ihop och det går under namnet Semesterdrömmarna och klimatet. Kolla in Facebook-eventet för mer info.

Nu snurrar huvudet för fullt kring innehåll och upplägg för mina 30 minuter och jag undrar därför om du har lust att hjälpa till? Vad tycker du att jag ska föreläsa om?

Jag skulle vilja

  • Konkret, utan att bli för långrandig, förklara vad Resa-medvetet-filosofin går ut på
  • Ge ett smakprov på det mest tankeväckande/icke-klassiska som jag har att ge som exempel på vad en får av att läsa min blogg
  • Dela med mig av tips som de inte har hört tusen gånger förr

Målgruppen är förutom allmänt intresserade och Världskulturmuseets besökare universitetsstudenter med inriktning på hållbarhet och globala frågor.

Jag vill prata om nyans och balans också

Föreläsa om att resa medvetet

Jag funderar på mina mest intressanta infallsvinklar, vilka perspektiv som jag brukar lyfta fram som urskiljer sig och vad just jag har att säga till en publik IRL. Som inte ska formuleras i ett blogginlägg kring ett specifikt ämne, utan mer övergripande men ändå på djupet. Kul men ganska svår uppgift som också ska hålla ihop och ha en röd tråd.

Än så länge är jag inte alls nervös. Att föreläsa har jag gjort hundratals gånger och jag vet att jag både kan följa manus och ta saker på volley. Oftast har jag dock gjort det inom grupputveckling, feedback eller alkoholpolitik så ämnet på föreläsningen är nytt.

Jag har en förmåga att sätta upp stora visioner och prestationer. Jag går i tankar om att publiken ska bli blown away och efteråt känna att det var den mest intressanta föreläsningen på temat hållbarhet som de varit på. Vi får väl se hur det går med den ambitionen. Kul ska det i alla fall bli!

Så här mycket energi vill jag ha genom hela föreläsningen

Du är mest välkommen i världen!

Gladast av allt skulle jag såklart bli om du som brukar läsa min blogg kommer förbi och säger hej. Det är alltså onsdag den 11 mars kl 18.00 på Världskulturmuseet i Göteborg som gäller. Välkomna!

2 thoughts on “Föreläsa på Världskulturmuseet – vad är det bästa jag har att ge?”

  1. vilken grej att få föreläsa där och för en intressant publik.:)Återkommer ev med ideer. Hur fick du det uppdraget?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *