Resereflektion nr 82: Framtidens creddiga sevärdheter – Google eller Eiffeltornet?

Posted on

Vad är väl en selfie vid en gammal stenbyggnad som Akropolis i jämförelse med nutidens teknologiska och samhällsutvecklande aktörer som skapar förutsättningar för information och kommunikation mellan människor över hela världen?

Under vår resa till San Francisco gjorde vi en liten rundtur i Silicon Valley och besökte några av de största och mest aktade globala varumärkena. För 10 år sedan hade jag aldrig kunnat föreställa mig att jag skulle se någon som helst mening med att besöka några företagsjättar och ta en selfie med en logga. Men jag gillade det. Och framför allt såg jag folk runt omkring mig som gillade det ännu mer. Kanske personer som drömmer om att en dag ha Google, Apple eller Facebook som arbetsgivare.

framtidens sevärdheter
The tumme som är känd över hela världen

Framtidens statusfyllda sevärdheter

Jag gissar att det delvis är en generationsfråga men jag tycker det känns uppfriskande att våra mest klassiska sevärdheter skulle kunna få konkurrens av företag med allra mest inverkan på människors liv. Lite som att nutiden blir en uppstickare till historien. Det är knappast någon risk att Colosseum behöver oroa sig för att bli omsprungen men visst är det spännande att sia om vilka som kommer vara de största sevärdheterna om 50 år?

framtidens sevärdheter
Eva, jag och Sofia. Fina vänner och uppe vid Akropolis 2014

Vilka tror du är de största framtida sevärdheterna?

Släpp loss, gissa vilt!

Alla resereflektioner hittar du i kategorin Resereflektioner. 

2 thoughts on “Resereflektion nr 82: Framtidens creddiga sevärdheter – Google eller Eiffeltornet?”

    1. Det finns självklart massor med företag som är vidriga och en hel drös som är fantastiska, som kombinerar vinst med passion och mission. Google och många andra i Silicon Valley har säkert sina brister när det gäller arbetsrätt och arbetsmiljö men det har ju varenda reseaktör också och då bokar jag och du ju saker av hela tiden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.