Hälsningar från det välkaklade Lissabon

Posted on

Jag tror jag blivit lite kär i denna stad. För en husfotarnörd som älskar färg är Lissabon allt jag kan önska mig. Hur går det ens att inte vara glad i denna stad när man bor bland så här färgsprakande fasader?

Hej från välkaklade fasader i Lissabon

Okej alla hus är inte väl omhändertagna men det känns verkligen som att de håller på att rusta upp hus efter hus. Jag har börjat plita på en cityguide men här och nu ska jag ta vara på sol och en omgivning som vardagsputtrar på bland de små gränderna i Alfama. Så mysigt här. Bjuder på ett litet smakprov av vad ögat möter längs gatorna.

lissabon-portugal-1
Några husfasader har fått ny färg och tvättat kakel, andra håller på att rustas upp, tänk va vackert det kommer vara när allt är klart och det inte är en byggarbetsplats längre.
lissabon-portugal-2
Färgerna går i grönt…
lissabon-portugal-3
…och blått…
lissabon-portugal-4
…och turkost för att nämna några.
lissabon-portugal-5
Hejhej från mig med en bakgrund som ännu inte fått all den kärlek den förtjänar.

9 thoughts on “Hälsningar från det välkaklade Lissabon”

  1. Är en aning sugen på att åka dit i november, men läste att det regnar en del där då, så vet inte om det är värt att chansa på den månaden… Har i alla fall lånat några böcker om Lissabon idag. 🙂

    1. Som de flesta städer är nog Lissabon som bäst i sol/uppehåll. Har dålig koll på regnmängden då, det går ju att ha tur och otur oavsett. Om du gillar går det ju alltid att åka tillbaka 🙂

  2. Jag är verkligen supermegasugen på Lissabon just nu. Känns som om den staden nästlat sig in i mina tankar de senaste månaderna. Och med de här magiska husen, så ta mig dit nu!! Vilket bra stopp att göra på vägen hem för er 🙂

    1. Då får vi hoppas att jag hinner plita ihop min cityguide innan dess. Det är verkligen en fantastisk stad!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.