Hyra båt i Stockholm med Click&boat, som Airbnb för båtar

Posted on

Hyra båt i Stockholm har aldrig varit enklare, med Click&Boat kan privatpersoner både hyra och hyra ut. Ett flytande Airbnb för landkrabbor som gillar vatten.

Inlägget är ett reklamsamarbete med båtuthyrningstjänsten Click&Boat

Hyra båt i Stockholm

De få gånger jag varit ute till sjöss/havs har alla varit härliga stunder. I en liten segelbåt runt Långholmen i Stockholm, under en tur på Gardasjön i Italien med en passionerad guide eller på en rejäl båt under vår dykarkurs på det stora barriärrevet. Stort som smått, att vara ”with nothing out ahead of us but ocean” som de säger i Titanic, ger mig frihetskänslor.

Att det blivit så lite båt i mitt liv beror på två saker 1. Jag äger ingen båt, 2. Jag har ingen kunskap om hur en båt framförs. I somras tog min man några första stapplande steg för att få bukt med nr två genom att gå en seglingskurs. En dag kanske vi kan omgärdas av 360 grader sol och vatten. Förutsättningarna ökas också avsevärt med Click&Boat som är en smidig tjänst som ger möjlighet att hyra båtar av privatpersoner. Ett liknande upplägg som Airbnb med andra ord.

Hyra båt i Stockholm
Nöjd man och passionerad guide som njuter av att segla på Gardasjön

För vår del är att hyra båt i Stockholm det som ligger närmast till hands. Inte minst i ”dessa tider” (så trött på det uttrycket). Stockholm har en skärgård som tar emot besökare från hela världen. Det finns mycket jag har kvar att upptäcka och båt underlättar ju avsevärt.

Men såklart, visst vore det drömmigt att flyta fram i Grekland, Kroatien eller Franska Rivieran? Båthuthyrningen finns i flera länder så chansen finns!

Att hyra båt med tjänsten Click&Boat

Click&Boat bygger precis som Airbnb på omdömen om uthyrare och hyrare och den som hyr måste också ange sin båtvana för att den som hyr ut ska känna sig trygg.

Click&boat hyra båt i Stockholm

Click&Boat finns på flera ställen i Sverige och runt om i Europa. Jag behöver bara hitta en vän som kan manövrera en båt för att kunna nyttja tjänsten. Och i bästa fall inte ens det, när jag kollar runt på sajten går vissa båtar att hyra med skeppare. Det kanske till och med kan bli en vecka på en katamaran en dag. Coronasäkert och allt.

Click&Boat startade i Frankrike och jag har funderat på varför Sverige skulle vara en intressant marknad att finnas på. Tills det slog mig att jag ju tidigare hört att Sverige är ett av världens mest fritidsbåtstäta länder. När jag läser på får jag lära mig att bara Norge, Finland och Kanada är tätare. Det finns alltså mycket goda förutsättningar för ett brett utbud av segelbåtar, motorbåtar och vattenskotrar. För den lite mer storsökande personer finns även yachter och katamaraner, framför allt kring medelhavsländerna.

Hyra båt i Stockholm
Tänk att ta en mysig putrand tur med nån av de här runt Långholmen i Stockholm

Jag gillar delningsekonomi som fenomen

Även om det finns baksidor och nackdelar med delningsekonomi är jag i grunden ett fan av fenomenet. Jag tror det är bra för vår resursanvändning, bra för pröva-på-lusten och bra för mänskligheten att dela på saker om jag ska svänga mig med floskler. Mest av allt är det miljövänligt att saker används istället för att de bara står tomma, eller ligger och guppar helt ensamma.

Inlägget är ett reklamsamarbete med båtuthyrningstjänsten Click&Boat. Text, tankar och åsikter är som alltid mina egna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *