Reseinspirerade och internationella festligheter i vardagen när reselängtan är stor

Posted on

Ge dig internationella festligheter och låt världen komma hem till dig. Piffa vardag och helg med temafester och roliga aktiviteter från världens hörn.

⇒ Inlägget är ett betalt reklamsamarbete med Partyhallen⇐

Hur står det till med reselängtan? Är den skenande, under kontroll eller utdöende? Oavsett status på den saken tänkte jag dela med mig av lite idéer på hur vi kan skapa mer internationell feeling i vår vardag och till fest. Som jag sagt många gånger älskar jag att vidga mina referensramar och det krävs inte resor för det. Det går också utmärkt att vidga intryck och vyer på hemmaplan och vi låter världen komma till oss.

Internationella festligheter – låt länder komma in i ditt kök och vardagsrum

Det här är några länder som jag skulle låta mig inspireras av om jag skulle styra upp en temafest, middagsbjudning eller vill ha en aktivitet där ett land ska stå i fokus.

Thailand med onlinematlagningsklass och vattenkring

Jag har själv inte upplevt detta men när Thailand firar årets största högtid, nyår oftast någon gång i mars, då är det vattenkrig på alla gator och torg. En del färg verkar vara inblandat och allt är tillåtet. Hur lekfullt och roligt låter det inte. Bildgoogla Songkran så ser du. Innan vattenkrig kan ni t.ex. ta en äkta thai-online-matlagningskurs med A lot of thai som vi gjorde en matlagningskurs hos när vi var där. Så bra var det!

Yui, gladast av alla och en oerhört inspirerande kock!

Mexico med lek och rätt utstyrsel

Bjud in till festligheter med mexicanskt tema. Ät med fördel något annat än tacos för att inte bli allt för svenssonaktiga i er mexicanifiering. Jag föreslår istället quesedillas, burritos eller fajitas. Se till att pynta för att hjälpa hjärnan med den rätta inbillningen om vart ni befinner er. På Partyhallen finns sombreros, mustascher, pappmuggar och självklart pinatas med mera. Här går det att gå all in och även köra maskerad.

Indien med mat och film

Kanske inte riktigt blir en fest utan snarare en trevlig tillställning eller myskväll. Laga mat tillsammans från fantastiska Malin Mendels bok Indien i mitt svenska kök och se några avsnitt av Världens sämsta indier för att bli på glatt humör. Gör en svalkande mangolassi som blir som en dricka och efterrätt i ett och avsluta med en riktig bra bollywoodfilm.

Mellanöstern med dans utanför bekvämlighetsrutan

Köp hem lite take away från valfri restaurang som serverar mat från mellanöstern. Det kan vara mat från Libanon eller Turkiet som brukar finnas i många städer. Ställ er sedan framför TV:n och ta en dansklass från valfri tutorial på youtube och försök få till lite magdans. Släpp på guarden och skaka loss. Tänk att du tar en provapålektion medan du är på semester i Turkiet och tänk att what happens in Turkey (eller ditt vardagsrum) stays in Turkey.

Andra länders nationaldag som inspiration

Söker du efter mer inspiration så vet jag att Annika/Resfredag under några år körde temamiddagar utifrån andra länders nationaldagar. 4 juli har hon haft amerikanskt tema några gånger men även mer oväntade länder som en kanske får anstränga sig lite extra för att skapa ett tema kring. Låt kreativiteten flöda. int

Inlägget är ett betalt reklamsamarbete med partyhallen Text, tankar och åsikter är som alltid mina egna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.