Kalla vinterresor jag drömmar om att göra i varma kläder

Posted on

Många är de vinterresor jag drömmer om. Några storslagna, andra fullt genomförbara om jag bara lägger manken till. Den gemensamma nämnaren är berg eller avlägsenhet. 

⇒ Inlägget innehåller ett annonssamarbete med addnature ⇐

Jag har länge suktat efter att uppdatera min vintergarderob för att kunna göra aktiva vinterresor eller resor till kyligare destinationer. Bra vinterkläder är dyrt och när jag precis bestämt mig för att långsamt investera i nya kläder så har medvetenheten till klädkonsumtion slagit till. Jag har verkligen anledning att fundera ett varv till innan jag bestämmer mig för vad jag verkligen behöver och vad jag klarar mig med trots att det inte är optimala plagg.

Nu har jag i alla fall införskaffat något som jag aldrig haft: Ett underställ i merinoull. Det ska jag ha på mig under alla framtida snowboardturer och när jag ska åka skidor för att nån dag göra den där klassikern. På hemmaplan ser jag fram emot att ha på mig varma kläder för att springa (annonslänk), både under vårens kyliga kvällar och när nordanvinden drar fram i höst.

Detta underställ har ännu inte hunnits provas in action men jag har med själ och hjärta försökt göra det rättvist på bild. Detta trots att jag saknade 1. Kamerastativ, 2. Fjärrutlösare, 3. Erfaren fotomodell, 4. Äkta vinterlandskap.

Vinterresor add nature
Run baby run!
Vinterresor
Krigaren
vinterresor
Oh så varmt och skönt

Drömmar om vinterresor i varmt underställ

Mest av allt hoppas jag att jag får chans att få pröva understället under något av de äventyr jag drömmer om att göra på temat vinterresor som kräfva varma kläder.

Kebnekaise i Sverige

Det är på senare år som jag fått upp ögonen för Kebnekaise och när min far har klarat av en bestigning blir jag minst sagt taggad att göra detsamma. De svenska landskapen är fantastiska och jag vill uppleva dem ännu mer. Att bestiga Kebnekaise är kanske ingen vinterresa och kräver kanske inget underställ vid start men högre upp verkar det vara ens bästa vän ihop med något vindtätt.

Jag inspireras av: Daniel/Dryden.se Stora guide till Kebnekaise

vinterresor
Daniel på Kebnekaise. Foto M Carlsson

Kilimanjaro i Tanzania

Sedan jag för första gången såg Kilimanjaros snöbeklädda topp när jag var 20 år har jag drömt om att få göra vandringen från savann till snö. Både för den fysiska utmaningen, för att det vore coolt att besöka Afrikas högsta berg och för kontrasterna och landskapen som vandringen innebär. Fatta packlistan som denna resa kräver. Mitt underställ skulle packas ned först!

Jag inspireras av: Johanna/Vandraren.se som bestigit Kilimanjaro 

Vinterresor
Johanna i segergest. Foto Johanna Westberg

Antarktis i…Antarktis

När Antarktis ska få förgylla mitt synfält är skrivet i stjärnorna men att det är en av mina stora drömmar på temat vinterresor råder det ingen tvekan om. Ändå kan jag inte riktigt sätta fingret på varför jag så gärna vill dit. En drivkraft är helt klart att ha satt min fot på sju kontinenter, det verkar finnas något erövrarbehov i mig. En annan är att få uppleva landskapet, och inte minst resan dit. Resan dit är verkligen en del av målet. Varma kläder lär jag behöva där mer än någonsin gissar jag.

Jag inspireras av: Polarquest som ordnar resor dit

vinterresor
Det är såhär jag inbillar mig att det kommer se ut. Kanske inte skulle få se en enda pingvin… Bild från Pixabay

Inlägget är ett annonssamarbete med Add nature. Åsikter, text och bild är mina egna om inget annat anges

10 thoughts on “Kalla vinterresor jag drömmar om att göra i varma kläder”

  1. Hej! Jag går i tvåan på gymnasiet och gör just nu en utredande uppsats om cookie-användning, där jag gör stickprover på hemsidor jag ofta besöker. På din hemsida kan jag inte hitta någon information om cookies. Jag undrar därför om du använder cookies?

  2. Kul att du inspireras! 🙂 Klokt investera långsamt, den principen följer jag också. Hyr och lånar gärna först.
    Och bra köp med merinoullsunderställ! Såå sköna, varma och luktfria. Visst har du kollat upp att det är non-muelsing merino?

  3. Man skalperar delar av pälsen på merinofåren, ofta utan bedövning dessutom. En metod mot en sorts fluglarver men den anses vara djurplågeri och förbjuds tack och lov mer och mer men är tyvärr fortfarande vanlig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *