Jag ska på mini-turné i Sörmland

Posted on

Sörmland, ett län med det ena gulliga svenska samhället efter det andra. Nu ska här fikas och promenixas genom kullersten och trähus. Fyra dagar ska jag på turné i ett förhoppningsvis soligt sommarsverige. 

Jag trodde kanske aldrig att det skulle hända men den här sommaren ligger jag så bra till med mitt jobb att jag kan gå tidigare än planerat kan påbörja min semester. Jag jobbar som ni vet på ett flexibelt jobb som ger mig möjlighet att förlägga en stor del av min tid lite hur jag vill. Det gör att jag nu, veckan efter midsommar och veckan innan Almedalen (som jag ska jobba på), kan ha en flexvecka med den optimala kombon. Lite jobb och mycket skrivande samtidigt som jag upplever Sverige.

Sörmland – ge mig ditt bästa

När jag kryssat ut vart jag ville åka under min min-turné hittade jag en gemensam nämnare: Sörmland. Alla mina stopp låg inom ett och samma län – tänk vad mycket fint detta län har att erbjuda. Från den lilla orten med dryga 6000 invånare till en stad med nästan 70 000 invånare. Här är min färdplan

Måndag 25 juni: Trosa

Jag tar tåg och anslutningsbuss till Trosa och myser i en av Sveriges mest pittoreska samhällen. Jag ska vandra gata upp och ned, kanske jogga längs vattnet, fota gulliga trähus och till slut landa på ett Bed and breakfast vid namn Tre små rum som min bekanta Arne driver. Har än så länge bara sett bilder men det ser toppenmysigt ut.

Sörmland
Trosa

Tisdag 26 juni: Nyköping

På morgonen drar jag vidare till Nyköping och hittar något trevligt Café i Nyköping. Jag går en sväng längs vattnet och de gamla bodarna och tittar på sommarlivet i en mindre ort som sålt in sin stad med svartvita-bilder längs vägarna genom många år. Jag har ett gott intryck utan Nyköping utan att riktigt veta varför. Ska fråga Carl-Åke och Anders om tips.

sörmland
Nyköping

Onsdag 27 juni: Eskilstuna

På kvällen den 26:e tar jag mig till Eskilstuna för att nattsudda med Wilda och sen tanka henne på skrivarinspiration och bolla bloggstrategi. Vi umgås på dagen och sitter på hennes balkong och skriver (om det finns plats bland alla hennes plantor). På kvällen vänder jag kosan hemåt men först ett stopp hos de bästa jag vet.

sörmland
Wildas balkong 2017, frågan är om 2018 har plats för mig?

Torsdag 28:e juni: Hallmyra Gård

Med ett ridpass på kvällen den 27:e och ett på morgonen innan det blir för varmt är jag bra genomkörd för att ägna några timmar åt mer skrivande i skuggan. Att vara på Hallmyra är ett paradis och vad kan vara bättre än hästar och skrivande om det jag tycker om allra mest: resor. På eftermiddagen är det dags att åka hem och min lilla turné är slut.

sörmland
Jag och Tommy <3

Min första plan var att bila för att det ger flexibilitet. Bilen behöver dock gå till Sälen med Eriks så jag får helt enkelt möjlighet att upptäcka Sverige ännu mer från ett tåg- och bussfönster. Räknade samman priset och det blev inte alls så dyrt. Vissa sträckor är det sannerligen svindyrt att ta sig fram med tåg i Sverige men inte överallt. Tåg- och busstid är dessutom ett effektivt färdmedel för att jobba på.

Dina tips om Sörmland

Har du några tips i Trosa, Nyköping, Eskilstuna eller kanske längs vägen är det mer än välkommet att tipsa. Vill få ut det bästa av min tid i Sörmland såklart.

Följ mina stories på instagram för att hänga med mig utan fördröjning.

8 thoughts on “Jag ska på mini-turné i Sörmland”

  1. Vet inte om det går att besöka finska hembageriet i Eskilstuna? Det vore skoj, åtminstone för mig. Annars besökte jag tidigare den här månaden Julita gård. Den ligger väl i Sörmland har jag för mig. Jag blev positivt överraskad.

  2. Alltså har du möjlighet åk till Nävekvarn. Det är ett liter gulligt samhälle 1 mil från Nyköping. Så mysigt där! Strängnäs är också super vackert – speciellt på sommaren.

    Eskilstuna – mysigt att strosa kring vattnet!

    Trevlig resa, kram

  3. Låter som ett utmärkt upplägg! Hade du haft bil hade jag tipsat om Tullgarns slott i närheten av Trosa – vi var där för ett par månader sedan och trivdes fint. I Trosa får jag rekommendera Bomans glass. Värt att köa! Enjoy Sörmland!

  4. Missade helt att du skulle hitåt, jag som är sommarsörmlänning sedan barndommen. Nästa gång får du ta dig till Stendörren och vandra mellan öarna. Gripsholms slott med Sveriges porträttmuseum är fantastiskt och själva Mariefred lika pittoreskt som Trosa.
    Bra fika och båtutsikt på Bygdegården i Gamla Oxelösund…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *