Mötet med Urufolket – en av 24 travelstories

Posted on

I juletider fylls resebloggarna med julmys och adventskalendrar. Min resebloggskollega Jennifer – Forever abroad publicerar under december 24 travelstories med speciella och fina minnen från andra resebloggar. Den 10 december var det 155:ans tur.

Jag valde att berätta om mitt minnesvärda möte med en ung tjej på Titicacasjön i Peru tidigare i år. Ett möte som gjorde stort intryckt på mig och gav upphov till det här inlägget om Urufolket. Nedan finns ett utdrag från lucka 10 om att resa som privilegierad.

Jag sitter i en välgjord halmbåt på världens högst belägna segelbara sjö, Titicacasjön i Peru. Jag har betalt för att få en guidad tur till Urufolkets flytande öar. En liten flicka sjunger spanska sånger för allt vad hon är värd. Söt som socker, med rosiga kinder och färgglad mössa. Vi ritar djur i mitt block och hon lär mig några ord på spanska. Hon sjunger en omgång till och håller fram sin mössa. En kvinna i sällskapet muttrar över att känna sig pressad. Jag ger henne en slant och tankarna spinner.

g3171412_red

Tack Jennifer för att jag fick dela med mig av detta fina minne.

Resfredag och Discovering the planet är två bloggar som tävlar ut finfina julklappar under december, en ny varje advent. Se till att tävla det lönar sig, jag själv vann precis en klocka hos Discovering the planet efter ett rim i den bättre klassen!

 

2 thoughts on “Mötet med Urufolket – en av 24 travelstories”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *