Reseplanera med resebloggar

Posted on

Avresedagen närmar sig med stormsteg – det som sedan i maj varit en dröm håller nu på att bli verklighet. Den 18:e december lyfter planet för en månads drömresa: Sydafrika – Namibia – Zambia – Förenade Arabemiraten. Ägnar tiden fram tills dess åt att inspireras av andra resebloggar för att plocka russinen ur kaka. 

Inför vår jorden-runt-resa läste jag varenda artikel på vagabond.se. Det var innan jag hittat till alla härliga resebloggar som jag nu scannar fullständig för att hitta vem som varit vart – ett nytt sätt att reseplanera på. Att få inspireras, läsa om andrad do’s and don’ts och av allt detta bygga min resa, göra precis det jag vill och inget annat, det är en bra uppladdning.

Sydafrika

Vi landar i Kapstaden och spenderar sex nätter där. Vi har valt att börja och avsluta resan i städer där jag vet att jag har tillgång till internet eftersom jag behöver kunna jobba någon timme om dagen. Om Sydafrika har flera resebloggare skrivit och det finns mängder av inspiration, nästa så det är svårt att få ett grepp om allt. Jag vill känna lite stadspuls, ta mig upp på Taffelberget, köra bil till sydligaste spetsen, besöka en vingård (att resa med sällskap is all about kompromissa), vandra omkring i någon av kåkstäderna och förhoppningsvis se en pingvin eller tre.

Här hittar jag min inspiration:  Cathinkaingman.ses samlingssida för Sydafrika, Vagabond med 25 sköna tips i Kapstaden och Vagabonds Sydafrikablogg.

sydafrika
Underbara färger – bild lånad från Mitt Sydafrika på vagabond.se – vi får väl se om de när vackra nyanserna uppenbarar sig under vår roadtripp mot Namibia

Namibia

Jag vet inte riktigt vart min besatthet av att få åka till Namibia kommer ifrån. Jag önskar att jag kunde memorera när den där första glimten av en dröm tar plats i hjärnan. Efter en middagssittning med Cathinka så steg peppen om möjligt ännu mer. Hon pekade ut vart jag ska få se de där sand-dynerna, vart de döda träden finns och tipsade om vilken kuststad jag borde åka till. Det blir en härlig roadtrip genom ett magiskt landskap men jag är på riktigt nervös för att 1. inte få tag i tillräckligt med mat när avstånden är så långa, 2. att vi inte ska hitta boende, 3. att jag av nån anledning ska missa den där soluppgången över öknen.

Här hämtar jag inspiration: 4000mil.se har skrivit ett långt bra sammanfattande inlägg om deras Namibiaresa. Cathinkaingman.se är en enastående fotograf, enda problemet med denna inspiration är att jag inte kommer komma i närheten av hennes bilder på min resa…. Samlingssida med reseinspo om Namibia och hennes blogginlägg om Namibia.

img_2938edited_f_improf_1024x683
Bild lånad av 4000mil.se – den här bilden får mig att räkna timmarna!

Zambia

Jag hittar inte en enda reseblogg som bloggat om Zambia. Kanske inte så oväntat och så mycket mer spännande att åka dit utan referensramar. Vi har bara några dagar där och mitt stora fokus är Victoriafallen. Tack och lov så har Zambia en mycket matnyttig turistinfosida så där hänger jag på låset. Erik säger att vi ska styra upp ridning där – det vore ju att låta ännu en dröm slå in.

Här hämtar jag min inspiration: Zambiatourism.com och Google maps street view

victoriafallen
Visst är det ändå coolt att det går att få en bild-glimt av vad som väntas genom bara några knapptryckningar!

Förenade Arabemiraten

Det känns som att Förenade Arabemiraten är ett land som folk överlag inte känner till, till förmån för Dubai som de flesta har hört talas om. För en viss generation är Abu Dhabi mycket känd från Sex and the City 2 – men frågan är hur många som har koll på vart det ligger eller att Abu Dhabi och Dubai ligger i samma land? Mängder av resebloggare har varit i Dubai, väldigt många färre i Abu så jag bli sugen på att spendera än mer tid där. Det sköna med både Dubai och Abu Dhabi är att det känns som jag åker dit utan förväntningar eller måsten. Mitt enda mål är att få en känsla för vad det är för en emirat. Vad gör folk, hur ser det ut, vilka intryck tar jag med mig. Kanske prova på en Friday Brunch som Lisa skrivit om, spana in Schejk Zayed Moskén som ser mäktig ut och låta mig bli lamslagen över att det går att bygga så sjuk höga byggnader.

Här hittar jag min inspiration om Dubai: Ladies abroad, Livet från den ljusa sidan, Come fly with me, ResfredagHallins reseblogg och om Abu Dhabi: Adrenlina.

Horizontal view of famous Sheikh Zayed Grand Mosque, UAE
Enastående Moské i Abu Dhabi – bild lånad från Hallins blogg

Tack för (obehörigt) lån av bilder och inspiration!

2 thoughts on “Reseplanera med resebloggar”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.