Nya Airbnb tar resor till en ny nivå

Posted on

Airbnb går från att erbjuda prisvärda boenden i hemmamiljö till att skapa upplevelser av och med locals. Vi får möjlighet att med alla våra sinnen uppleva resmål på helt nya sätt. Samtidigt skapas en plattform där vi kan visa upp de delar av vårt land vi tycker är mest intressant. Nya Airbnb är här för att stanna!

Airbnb skapar upplevelser

Airbnb nöjer sig inte med att utmana hotellbranschen utan ger nu både Tripadvisor och hela upplevelsebranschen en rejäl match med deras nya uppdaterade app med allt i ett: Boende, upplevelser och platser. Du får möjlighet att se Istanbuls nyöppnade basar som inte hunnit leta sig in i guideböckerna, du blir guidad till de dolda hipsterbutikerna i Kuala Lumpur och blir hembjuden på en historisk matorgie på vardagsrumsgolvet i Japan tillsammans med turister från fyra andra länder. Du får se det locals rekommenderar, inte det guideböcker säger att turister vanligtvis vill göra.

Vi kommer kunna skräddarsy vår resa och göra precis det vi är intresserade av, upptäcka precis det vi är nyfikna på och samtidigt få se varje plats och resmål ur den lokala personens perspektiv – den som faktiskt kan sin stad allra bäst. Vi kommer dessutom kunna bli inspirerade till helt nya resmål när du väljer vad du vill göra och då få förslag på vart du ska åka. Jag är så nyfiken på att uppleva min kommande resa på det här sättet!

airbnb_upplevelser Det här är nytt med nya Airbnb

  • HOME – Du kan ha en medvärd som tar emot gäster och fixar till ditt hem om du är på språng eller ute och reser – smidigt och flexibelt.
  • EXPERIENCE – Du kan vara värd för upplevelse och dela med dig av din version av din stad. Vara värd för en aktivitet i ett par timmar som till exempel en food tour eller ta med dig en grupp på fjällvandring i några dagar.
  • PLACES – Du kan bli en insider och rekommendera dina favoritplatser som annars är svåra att hitta för en besökare.

Se introduktionen till Airbnb – World of trips

Därför gillar Resa medvetet nya Airbnb

Så vad är det som är så fantastiskt med nya Airbnb – förutom själva nöjet med att resa på nya sätt? Vilket mervärde skapar airbnb genom sin nya app som gör mig så exalterad

Airbnb skapar möten

Genom att decentralisera upplevelser från guidebolag till lokalbefolkningen skapas det en kontaktyta mellan locals och turister där relationer över nationsgränser kan växa fram. För mig är resande i det långa loppet ett fredsprojekt, relationer mellan personer i olika länder är en förutsättningar för att vi ska bry oss om hur världen utvecklas.

Airbnb bidrar till möjlighet att göra gott

Som frivilligarbetare, anställd eller styrelsemedlem i en registrerad organisation med gott ändamål kan du skapa en upplevelse som engagerar andra och ger dem möjlighet att bidra till organisationens mål. Människor mår bra av att bidra och vad kan vara bättre än att koka soppa till hemlösa eller schamponera gatuhundar så de blir fria från löss? På samma gång får du en djupare förståelse för de utmaningar just den staden eller det landet står inför.

airbnb_andamal

Airbnb ger förutsättningar att tjäna pengar

Den med en dröm får genom Airbnb en plattform och en arena att visa upp sin stad och sina intressen. En möjlighet att tjäna pengar utan att ha ett fullskaligt företag på plats. En enorm chans framförallt för personer med begränsade ekonomiska möjligheter att pröva sig fram.

Airbnb skapar utrymme för det unika

Du får möjlighet att personifiera din upplevelse utifrån dina intressen och även den med det smalaste nördintresset kan få sin nyfikenhet stillad. Samtidigt kan nörden dela med sig av just det den personen brinner för. Vad sägs om en en guidad tur bland svensk lövskog, en nyzeeländsk Haka och en pistvisning i Argentinas berg? Upplevelser som aldrig har en så stor efterfrågan att det går att göra lönsam verksamhet av det men som det fortfarande finns de som är omåttligt intresserade av.

Whats next?

Vi kommer konsumera upplevelser världen över på så många nya sätt att jag knappt kan ana hur det kommer se ut om bara några år. Airbnb avslutade sin lansering den 17:e november med “This is just the beginning…everything we do, and will do, will be powered by people”. Flights och Services är på gång – allt inom ramen för Trip platform som Airbnb skapat och de tänker inte nöja sig där. Jag vet inte ens om vi kan föreställa oss vad vi har att vänta oss. Jag vågar mig på att säga detta: Airbnb World of trips kommer förändra resebranschen totalt.

Här du kan du läsa mer om allt nytt airbnb har på gång och mitt inlägg om Google Trips som är googles sätt att konkurrera om att vara den app folk använder när de reser.

Har du hunnit spana in Airbnbs nya uppdatering? Blir du sugen att testa av det du sett eller läst?

8 thoughts on “Nya Airbnb tar resor till en ny nivå”

    1. Ja fatta hur lyxigt vi har det som får leva nu i en värld som utvecklas så snabbt och åt ett så bra håll! (på nästan alla fronter iaf)

  1. Wow vilken häftig grej! Jag gillar alltid verktyg som gör resor och möten lättare och roligare – det här verkar vara ett ypperligt sätt att lära känna nya platser och människor på!

    1. Ja, tror det här kan vara superintressant för bloggfolk att testa för att det kan ta oss till nya ställen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *