Resereflektion nr 74: Resorna mitt nykterhets-engagemang gett

Posted on

Mitt engagemang och numer avlönade arbete har gett mig möjlighet att resa till ett tiotal länder och jag vet inte hur många svenska orter. För det är jag evigt tacksam. Just nu får jag till exempel vara i mysiga Örnsköldsvik. 

Jag brukar säga att jag har mitt engagemang i IOGT-NTO-rörelsen att tacka för nästan allt jag kan. Förutom att lära mig leda, tala inför folk, opinionsbilda och påverkansarbeta, skriva, hantera grupper och ta olika människor har jag fått uppleva många platser tack vare förbunden inom IOGT-NTO-rörelsen.

I skrivande stund är jag i Örnsköldsvik på samling för förtroendevalda i våra distrikt där vi pratar om vår framtid och utveckling för att nyktrare Sverige. Det är en ynnest att ha ett jobb där det ingår resor av den karaktären som jag upplevt. Det fick mig att fundera på vilka resor mitt jobb gett mig så jag skrev helt enkelt en lista. Dessa resor har gjort mig mer ödmjuk, väckt ett internationellt engagemang, gett mig möjlighet att möta människor från hela världen med allt gott som det i sig medför.

Resor mitt engagemang i IOGT-NTO-rörelsen gett

Uganda 2002

Vann en studieresa som 16-åring och fick då på riktigt förstå hur alkohol är ett utvecklingshinder för fattigdomsbekämpning. Skapade ett brinnande engagemang för internationella frågor men också många tårar av att vara lost i ett okänt land

Vietnam 2005

Motsvarande resa som 2002 fast nu något tryggare. Älskade den resan och älskar sen dess Vietnam.

Tanzania 2007

Ungdomspraktikant i ett halvår fyllt av kulturkrockar. Fick lära mig att det svar sant för mig inte alltid är sant för andra och att det finns fler än ett sätt att hantera uppgifter. Extremt nyttigt.

engagemang IOGT-NTO-rörelsen
Jag leder värderingsövningar med en grupp lever i högstadiet utan Dar es Salaam 2007
Malaysia 2009

Alkoholpolitisk konferens för unga. Utbyten, samtal med unga från hela världen, problemlösning och ännu en erfarenhet klokare om hur diversifierad världen är.

Bryssel 2016

Kort resa med avdelningen jag var chef för. Besök på EU-parlamentet, möte med EU-parlamentariker och grupparbeten på Bryssels gator.

Sri Lanka 2016

Alkoholpolitisk konferens och förbyggande exempel på från hela världen

1986-2018

Utöver detta har jag haft möjlighet att resa land och rike runt och besökt många svenska städer, samhällen, byhålor och bakgårdar och varit på ungdomsläger i Schweiz, Slovakien, Island och Norge.

IOGT-NTO-rörelsen
Jag leder en rekordstor speed-friending med hundra europeiska ungdomar 2008

Vill du också resa?

Engagera dig i en världsomspännande organisation, lägg enorma mängder tid på den och visa framfötterna. Där har du ett recept för att få möjlighet att göra samma typ av resor.

Alla resereflektioner hittar du i kategorin Resereflektioner. 

2 thoughts on “Resereflektion nr 74: Resorna mitt nykterhets-engagemang gett”

  1. Är också så oerhört tacksam för alla platser jag fått se tack vare mitt engagemang i UNF. En bonus är ju att en ofta känner nån som bor dit en är på väg, nästan oavsett vilken stad i Sverige det är. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.