Ny resa bokad med Kisel, Litium och Guld

Posted on

Höstens lite längre resa är bokad och jag längtar massor efter att i nästan två veckor vara i en omväxlande miljö. Stadspuls ska varvas med utflykter – men vart ska vi egentligen?

Om en dryg månad bär det av på en ny multimix-resa för mig och Erik där vi ska kombinera semester, jobb på distans och för min del resebloggeri. En blandning av miljöombyte, den amerikanska city-vardagen och utflykter i närområdet. Den med goda kunskaper i det periodiska systemet kanske redan listat ut vart vår nästa resa går. Jag har hittills lyckats identifeira tre grundämnen som vår resa kommer att beröra.

Vi ska till San Francisco!

Erik vill åka till vinområdena i Napa Valley och jag är lite sugen på en vandring eller minihajk i någon nationalpark. Fått tips om Lake Tahoe (någon som vet om det är bra?). Vi ska besöka Silicon Valley, jag vill ha lite strandhäng och så ska vi se till att få en och annan guidad tur.

Än så länge är det ganska lite bestämt. Vi har 11 hela dagar på oss och kommer inte prioritera att bo särskilt centrat. Inget boende bokat så tips mottagets tacksamt. Jag skulle också gärna äta mat på lite udda eller intressanta restauranger i alla prisklasser. Och så hoppas jag att mina ben är redo för ett back-intervall-pass, i brist på detta tar ja valfri stadspark. Det är springturism på hög nivå 🙂

Staden med de branta backarna
En springtur med ett tydligt mål

Varför San Francisco?

Vi har funderat på många ställen men valde till slut mellan New York, Los Angelse och San Francisco. Det här kanske låter konstigt men för mig känns New York som ett oöverstigligt berg. Det finns så brett och djupt utbud att jag inte ens vet i vilken ände jag ska börja. Så jag försöker inte ens. Los Angeles känns mest stort och opersonligt, San Francisco däremot känns greppbart, mysigt och spännande trots att staden är nästan gigantisk.

Vi har båda varit i San Fran en gång tidigare i ett knappt ett dygn. Erik gjorde 2015 en tvåmånaders USA-Kanada-roadtrip och fem av dessa dagar reste vi tillsammans från Los Angeles till Vancouver. Då hade vi bara varit ihop i sex veckor nu har vi passerat 3,5 år – känns bra! Ser väldigt mycket fram emot resan, och få spendera tid med Erik eftersom vi båda vet att resor i sig gör oss lite starkare som team.

Nykär osv
När det väl var dags att åka över Golden-gate-bron var dimman minst sagt tjock

Vi har som jag skrivit om tidigare möjlighet att resa för att vi designar vårt liv så vi kan befinna oss på distans och samtidigt hålla våra jobb i rullning. Inte lägga fullt fokus på jobbet men ändå se till så det flyter i kombination med energipåfyllnad genom en utlandsresa.

Den kvicktänkta kemisten har redan förstått valet av rubrik men för er andra som inte tycker att grundämnen är en väsentlig del av er baskunskap så står Kisel för Silicon Valley, Guld för Golden Gate-bron och Litium för Teslas batterier och en önskan om att få besöka Teslas fabrik.

Rött guld!

Alla tips för San Francisco är välkommet och uppskattat!

10 thoughts on “Ny resa bokad med Kisel, Litium och Guld”

 1. Vad kul med San Fransisco! Så god mat och fina restauranger. Satsa på Airbnb, oftast kan man hitta lite billigare ställen på det sättet och spara in pengar genom att laga mat ”hemma” istället för att äta ute varje dag!

 2. Åh, San Francisco! Jag har massa tips!

  1) Yosemite! <3 Eftersom ni har hela 11 dagar på er så tycker jag att ni ska boka en hyrbil bums och åka till Yosemite, med minst en dag i Yosemite och en dag uppe vid Glacier Point. Bor gör ni precis utanför parken vid Yosemite View Lodge.

  Mina inlägg om Yosemite hittar du här; http://ohdarling.org/usa/kalifornien/yosemite/

  2) Alcatraz är värt ett besök – planera in god tid för detta och boka med fördel biljett på morgonen och boka även gärna biljett så snart som möjligt om ni vet med säkerhet att ni vill dit.

  3) San Francisco Dungeon överraskade mig och där kan ni får reda på mer om stadens (hemska) historia.. En väl spenderad timme.

  4) Om ni blir sugna på att se soluppgången över Golden Gate bron så är Battery Spencer ett bra ställe, eller Kirby Cove som ligger precis vid straden. Annars är Baker Beach och Marshall's Beach fina platser – på motsatt sida av bron än de ovanstående.

  5) Bernal Heights eller Twin Peaks för utsikt över hela staden.

  6) Vandra längs Lands End Trail med början där även Sutro Baths finns. Du promenerar längs kusten fram till Baker Beach. Sen kan du antingen avsluta där eller fortsätta längs stranden fram till Marshall's Beach och slutligen till Golden Gate bron. Den delen kallas för Batteries to Bluffs trail. Jag hade bara tid att promenera till Baker Beach när jag var där då vi skulle hämta ut en hyrbil strax efteråt, men hade såå gärna velat gå hela sträckan. Perfekt morgonpromenad!

  7) Jag har inte varit i Lake Tahoe men har hört massa bra om den platsen och skulle själva gärna vilja åka dit en dag.

  8) Clam Chowder på Boudin Baker and Café – mums!

  9) Om ni inte planerar att ta hyrbil från flygplatsen så kan jag rekommendera att antingen ta transferbuss eller BART-tåget. Mycket billigare än taxi.

  10) Vid Painted Ladies finns en fin park där det är perfekt att ha picknick om vädret tillåter.

  Allt som jag har skrivit om San Francisco hittar du här: http://ohdarling.org/usa/kalifornien/san-francisco/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *