Resultat av läsarundersökning: Bloggboost och nya förslag

Posted on

Vilken energikick att få läsa svaren från läsarundersökningen. Här delar jag med mig av några av alla insikter, medskick och slutsatser som jag tar med mig för bloggens framtida liv. 

Under januari månad genomförde jag den så kallade treårskontrollen av bloggen genom en läsarundersökning, den första i sitt slag. Nu är domen fallen, utlåtandet gjort. Jo då, treåringen följer sin kurva och allt ser bra ut. Det finns utvecklingspotential och det finns många kvalitéer att bygga vidare på.

Jag vill rikta ett stort tack till dig som bemödat dig att svara, kanske en liten insats för dig och väldigt betydelsefullt för mig.

Resultat från Läsarundersökning

Den korta sammanfattningen:

 1. Resa medvetet som blogg uppfattas på det sättet som jag själv önskar
 2. Det saknas en entydig och homogen åsikt om åt vilken riktning bloggen ska utvecklas framöver
 3. Det är en salig blandning som läser bloggen

Resa medvetet med tre ord

En av frågorna var att beskriva Resa medvetet med tre ord. Så många inspirerande och fina ord som kommit in! Många unika men en hel del går igen och det känns så himla roligt att det stämmer överens med precis det jag vill att bloggen förmedlar. Att de fem mest valda orden är intressant, spännande, genomtänkt, genuin och nyanserad värmer mig. En riktig bloggboost och bevis på att jag gör rätt utifrån vad mitt mål är.

Ni vill läsa mer om

En av frågorna var om vad ni läsare vill läsa mer om. Det gav mig sannerligen ingen hjälp i prioriteringen. Ni vill ha lite mer av allt och jag har analyserat sönder varje svar och försökt hitta något mönster. Men nej, det tycks inte spela någon roll hur länge eller ofta du läser bloggen eller hur gammal du är. Det flesta har svarat två eller tre alternativ  och inte heller bland dessa finns något mönster. Med tanke på att en överväldigande majoritet också svarar att variationen är bra så får det bli min slutsats. Skriv varierat, var tydlig i rubriken vad läsaren kan vänta sig och sedan får alla helt enkelt läsa det dom själva är intresserade av.

Nya ämnen att skriva om

Det kom en en drös med svar på den fritextfrågan. Här är ett urval av dessa som jag hoppas kunna skriva om på ett eller annat sätt under 2019.

Hur bloggen kan utvecklas

En av frågorna rörde om hur bloggen kan utvecklas. Det här är några av kommentarerna.

 • Dela upp längre inlägg i flera lite kortare
 • Mer lokala annorlunda intryck
 • Tråkig design och vill ha mer interaktivitet flöde så fler klickar vidare
 • Mer ”oj”, ”aha” och utmanande rubriker som fångar intresset
 • Lite mer konkreta tips på små saker man kan göra i vardagen och under själva resan
 • Mer utanför din comfortzone
 • Du skriver mycket vettigt, men jag hade gärna sett lite mer kontrovers, lite mer udd, krydda till åsikterna med lite chili typ.
 • Ibland svårt att fatta vilka bilder som hör ihop med vad, kanske handlar om temat.
 • Lite mer pang på det intressanta ämnet ibland? (Utan så långa förklaringar om varför ;))

Det är bra att bli pushad så här. En hörnsten i mitt bloggande är ju nyanser och perspektiv. Det i sig gör att det ibland känns som att inläggen blir urvattnade. Blir mest bara å ena sidan och å andra sidan. Och även om jag tycker om det, och vill fortsätta med det, så hade det gärna få vara både mer udd, krydda, pang på och “aha”. Jag får jobba på det även om jag just nu inte ser den givna vägen framåt för att lyckas med det.

Avslutade ord

Det var resultatet av treårskontrollen och resultatet av läsarundersökningen. Jag är så nöjd över vad det gett mig. Det bekräftat att jag ligger i linje med vad ni som läser vill och även om jag som bloggare alltid väljer vad jag ska fylla min egen plattform med faller ju hela syftet om det inte finns ett intresse att läsa om det. Återigen, tack snälla till er som svarat!

2 thoughts on “Resultat av läsarundersökning: Bloggboost och nya förslag”

 1. Vad kul med så mycket bra, konstruktiv och fin feedback! När det gäller innehållet (vad man vill läsa mer om) så kanske du faktiskt ska tolka det som att variation och blandning av lite olika typer av inlägg är bra?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *