Resereflektion nr 80: Roller Skate Disco i San Francisco (ja, hej 80-talet)

Posted on

Hur låter den här formeln i dina öron: Rullskridskor+disco+fredagskväll? Magplask eller fullträff? Jag kan meddela att i San Francisco är Roller Skate Disco en succé och något jag aldrig tidigare upplevt. Inte ens i närheten faktiskt. 

Övertaggad som aldrig förr berättade Erik för ett par veckor sedan att han hittat ett rullskridskodisco i San Fran som vi skulle joina. Jag känner ingen som kan googla som honom. Sagt och gjort. För en stund sedan stod vi där utanför en gammal kyrka i en kö med personer som på alla tänkbara sätt gick all in. Det gick inte att avgöra vilka som var 100 procent seriösa och vilka som bara såg det som en kul grej. Folk hängde på låset till insläppet kl 20.00.

roller skate disco
I kön, taggade till tusen!

På Roller Skate Disco i San Francisco

Väl där inne, med ett par lånade roller skates i handen, uppenbarade sig en ännu en fantastisk sida av San Francisco. Discolights, hög musik, ett gammalt slitet trägolv med ritade linjer i golvet. Människor som åkte runt, runt, runt. Några stapplade fram, höll någon i handen. Andra tog sig fram hjälpligt, jag var en av dom. Några var inte rädd om livet. Och till sist, några var kings on the dancefloor. De var avslappnade, åkte baklänges, gjorde vändningar och piruetter. Dansade medan de flesta mest åkte runt, runt.

Det åktes några varv. Pausades, vilades. Det dracks den enda dryck som var tillåten och som fanns tillgänglig: isvatten. Sen påt igen bara, några varv till. Och några till.

Det är på riktigt svårt att förmedla både upplevelsen och känslan i både text (pga så mycket intryck och detaljer att berätta om) och bild (inte en jäkel var stilla en sekund och jag var nog inte helt stadig på handen med fötterna i ett par rullskridskor+är ingen mästerfotograf).

roller skate disco
Church of Wheels kallas det hela. All in!
roller skate disco
Glad var jag

Så till själva resereflektionen

Men en sak tycker jag är viktig att reflektera över: Vad gör det med en stad där exakt allt är tillåtet? Som är gränslös i hur människor får uttrycka sig och leva ut? Där det faktiskt går att vara 55 år, ha ett par blinkande rullskridskor och i mjuka moves röra sig fram på dansgolvet. Passionerat är förnamnet och efternamnet lyder r-e-s-p-e-c-t.

Jag lovar, världen skulle bli lite lycklig om alla städer hade ett roller skate disco varje fredag.

roller skate disco
En av de mer seriösa. Med blinkande lampor vid hjulen…
roller skate disco
…som även stod och gjorde lite moves i mitten. Han var svingrym

Alla resereflektioner hittar du i kategorin Resereflektioner. 

10 thoughts on “Resereflektion nr 80: Roller Skate Disco i San Francisco (ja, hej 80-talet)”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *