Saker jag ser fram emot vår och sommar 2023

Posted on

Konserter, anledningar att fira, hästar och ett Sverige att besöka. Vår och sommar 2023 har potential att bli minst sagt ljuvligt och roligt. Det här planerar jag för.

Nu börjar 2023. För mig känns det lite så. Som att 2023 i år består av nio månader och 2022 bestod av 15. Vi har haft en toppenresa men vi har också ett toppenliv hemma i Strängnäs. Det är noll måndagsångest och noll ångest över att komma hem. De närmaste halvåret har jag massor med saker som jag ser fram emot, inte minst alla möjligheter som Sverige erbjuder med lite varmare väder än det varit första veckan hemma.

Med sikte på: Vår och sommar 2023

Det här är några av alla saker jag ser fram emot utöver en alla små upptåg i vardagen som jag hoppas förgyller och förbryllar.

Nära och kära

Behovet av att få umgås med ursprungsfamilj och vänner är stort efter en sån här resa. Jag hoppas hela våren och sommaren har ett pärlband av tillfällen att umgås runt om i Sverige. Först ut är en helg i Göteborg där jag ska träffa tre olika konstellationer av vänner, i slutet av april kommer lillasyster på besök och mina föräldrar kommer en helg i juni. Jag har ocskå en vän som fyller 40 år som utlovar dansfest i Dalarna. Så fint det ska bli att träffa viktiga människor!

Syster Lisa och Elton förra sommaren. Det här vill jag se mer av!

Hus och trädgård

Om 2022 var året då vi dränerade, helrenoverade och bytte tak hoppas jag att 2023 är året då vi planterar bärbuskar, anlägger lite mer gräsmatta, bygger sandlåda/lekställning till barnen, fixar ett större parasoll och soffgrupp till altanen. Vi får se vad som kan förverkligas men inte trodde jag för några år sedan att jag skulle säga att jag ser fram emot att kratta lite gräsmatta i vår.

Vår gård, lite mer vildvuxen här innan vi demolerat en massa. Dags att börja återuppbygga.

Hästar och andra djur

I vår ska jag gå i ridgrupp varje torsdag, vilket kommer bli en höjdpunkt i vardagen. Jag har en tvådagars intensivkurs i dressyr att se fram emot och det årliga ridlägret på Hallmyra tillsammans med IOGT-NTO. Utöver det hoppas jag att det blir mycket häng med hästar och de andra djuren på Hallmyra. Det är verkligen en oas.

Konserter

I sommar blir det minst två konserter som jag ser otroligt mycket fram emot. Det ena är Jack Johnson på Grönan som vi såg live i Berlin för några år sedan och senare i sommar ska Stiftelsen och Takida stå på samma scen under en kväll. Kommer bli ösigt!

Takida för några år sedan

Fira med min man

Vi har en bröllopsdag att fira och vi ska äta på en av Strängnäs finaste restauranger Edsbacka Bistro (som tyvärr ska stänga) som en försenad födelsedagspresent till mig från min kära Erik. Utöver det hoppas jag på att vi tar chansen att många gånger fira livet i det lilla i vardagen.

Resor och utflykter

Jag hoppas på en vecka eller två i Västerbotten och att se mer av Sörmland och mitt närområde precis som förra sommaren. Sverige är som sagt fantastiskt, i synnerhet på sommaren. Vi ska testa att åka på några lägerdagar med våra barn i ett sammanhang där vi inte känner några och se hur vi trivs med det. I början av hösten väntar en resa till Kroatien när min pappa fyller 60. Vi verkar bli 15 personer, 10 vuxna och fem barn under fem år i ett stort hus, det blir hejjigt.

Bada i solnedgång är en av många saker jag ser fram mot i Kroatien

Det finns ingen läpp att hänga över att vår drömresa är slut. Drömlivet pågår varje dag och med detta är 2023 invigt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *