Skulpturer i Strängnäs: Sagostig och konstverkspromenad i min hemstad

Posted on

Konst och skulpturer i Strängnäs finns det gott om, allt från vackra målningar till stora sagoväsen och abstrakt svårbegriplig modern konst med ett budskap.

För att vara en inte så stor stad så finns det otroligt mycket skulpturer i Strängnäs. Jag upptäcker några nya konstverk nästan varje gång jag rör mig i nya områden. Det förhöjer upplevelsen av Strängnäs, både för mig som bor här men också de som besöker oss.

Skulpturer i Strängnäs – konstverk som pryder vår stad

Magiska stigen

Runt vår husknut började det under våren poppa upp magiska djur längs skogsstigarna. Att gå där med våra barn (och själv för den delen) och spana efter de mer eller mindre uppenbara skulpturerna som står på stenar och bland ris och buskar, det gör skogen än mer härlig att vara i. Magiska stigen finns i skogen vid Långberget och börjar bakom Trollskogens förskola.

Den här gillar jag!
En råtta storlek större

Ulvhälls hällar

För den som vill se konst med en djup mening och få en förklaring till verken då är skulpturerna och konstverken vid Ulvhälls hällar precis rätt plats att vara på. Kanske snäppet för abstrakt och djupt för att jag ska uppskatta det men några riktigt häftiga finns det. Dessa konstverk hittas vid Ulvhälls herrgård.

Det här hjärtat var en häftig skulptur i Strängnäs
Vackert ljud när det blåser eller för den som har långa armar
Tillgängligt att gå ett varv på Ulvhälls hällar

Skulpturer i Strängnäs centrum

Längs vattnet vid Tosterbron finns en av mina favoritskulpturer i Strängnäs, en sjöjungfru. Att gå längs vattnet är såklart vackert i sig men det blir ännu bättre av det ena konstverket efter det andra. Det var först när jag googlade lite som jag insåg att det finns en konstrunda med karta och allt för de centrala delarna av Strängnäs.

Favoriten
Fin utsikt över Mälaren

Modern konst i Strängnäs

Några av de senaste tillskotten 2022 är två målningar. En graffittimålning gjord av två sköna dudes som jag pratade lite med när de precis målat klart (står på Visholmen i skrivande stund) och en markmålning utanför biblioteket Multeum. Inne i biblioteket finns det ofta utställningar med olika slags konst.

Fint välkomnade till biblioteket

Konstnären satt många timmar och målade detta pillergöra

Jag kanske inte ska säga ”all konst i Strängnäs” men en ännu bredare sammanställning och mer info av konst och skulpturer i Strängnäs finns hos Strängnäs kommun.

Här finns fler tips om Sörmland

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *