Snaps från ett mulet Budapest

Posted on

Budapest är härligt, gråskalor blandas upp med miljoner små lampor. Trots att det sägs vara ovanligt milt är vinterpälsen ett måste och staden låter sig lysas upp i mörkret. Historia blandas med strosande och vi har spenderat många timmar med en kopp varmt i handen.

Budapest i några snabba bilder

Våra lata dagar i Budapest börjar lida mot sitt slut. Det blir ett längre inlägg med förslag på aktiviteter att göra under en vistelse i Ungerns huvudstad men fram tills dess bjuder jag på några bilder som hintar om vad denna stad har att erbjuda.

snaps budapest
Den stora basilikan mitt på torget har vi utsikt över från vårt fönster. Julmarknad avslutades 1 januari och den stora granen och alla ljus har systematiskt tagits ned.
snaps budapest
På marknaden har det bland annat funnits gottis i mängder. För den som älskar marzipan kan detta vara paradiset.
Snaps budapest
En sväng på ett terminalbad har jag tagit och det slog mig hur slående likt Centralbadet i Stockholm det var. Behöver inte åka till Budapest nästa gång jag blir sugen på ett varmt dopp
snaps budapest
Vi gick en free walking tour om kommunism och fick lära oss om livet under Sovjet var. Inte helt trevligt. Här ett monument om att gå över broar och lämna kommunismen bakom om sig.
snaps budapest
Just den dagen då vi gick förbi det maffiga parlamentet var statsmän från Polen på besök och polis spärrade av området. Tur den är stor nog att komma med på bild ändå
snaps Budapest
En kväll gick jag ut för att fota alla stora byggnadsverk och övade på mörkerfotning. Jag behöver gå en kurs i detta…

Hoppas er start på 2018 varit bra, jag är glad att jag får uppleva ännu en europeisk huvudstad och att 2018 första dagar började med en löptur där jag kände mig i bättre form än väntat.

Här finns alla inlägg från vår weekend i Budapest

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *