Spel om hållbarhet: Samtalskort om resor, värderingar och globala frågor

Posted on

Finns det ett spel om hållbarhet på temat resor? Svar ja! Det heter Restänk och består av samtalskort som skapar reflektion om våra värderingar.

⇒ Inlägget är ett reklamsamarbete av egen produkt

Jag tror hållbarhet behöver kännas roligt och lättsamt om det ska bli någon förändring. En känsla av överväldigande och tråkighet kommer inte motivera människor. Det var en av anledningarna till att jag skapade Restänk. Restänk är ett typ av spel om hållbarhet med resefokus som utgår från den egna individen och hens värderingar, erfarenheter och syn på världen.

Restänk – ett spel om hållbarhet går att beställa här

Restänk - spel om hållbarhet
Restänk, ett spel om hållbarhet och många kategorier
Restänk - spel om hållbarhet
Färgglatt med betoning på både färg och glatt

Restänk: Ett spel om hållbarhet

Det som en höst var en idé, blev till många sena oktoberkvällar och till slut en produkt jag är riktigt stolt över. Som jag har gjort med mina bara händer och hjärna. Något som håller över lång tid och ständigt är aktuellt. Sedan dess, hösten 2017, har hållbarhet varit på tapeten för ännu fler, vi genomgår en reserevolution i val av transportmedel och vi upptäcker vårt närområde i allt högre grad. Även om det är pandemi i skrivande stund så kommer vi kunna resa igen och det finns många anledningar till att börja reflektera redan nu.

För att skapa förändring inom hållbarhet tror jag att det krävs åtminstone tre saker. Kunskap, en vilja att ändra på sig och reflektion. Restänk bidrar framför allt till den sista och den här bloggen till den första. Att vara öppen för förändring och tänka om måste komma inifrån.

Restänk - spel om hållbarhet
Stolt som en tup!
En av mina favoritfrågor

Jag sålde just 65 Restänk!

Så plötsligt händer det! En person har googlat och hittat Restänk och vips har jag sålt 65 stycken till ett företags julklapp till sina anställda. Personen sökte något med ”hållbarhetsfokus och som kan hjälpa personer i grupp att lära känna varandra”. Samtalskorten kan inte mer mitt i prick.

Restänk är konversationskort för att resa mer medvetet. Det går även att använda som ett spel om hållbarhet genom att t.ex. gissa andra personers svar på frågorna och ge poäng. Det kan ge upphov till både skratt, erkännande och kanske ett behov att tala ut…En annan roligt saker är att när alla korten är avhandlade går det år att lägga undan och ta fram efter ett par år och se om svaren förändrats något.

Det blev till att vika askar som en liten minifabrik

Köp, köp köp!

Är du nu övertygad går det fint att beställa hem ett eller flera av dessa spel om hållbarhet med resefokus. Till dig, till din restokiga granne och såklart till personal i julklapp. Är du tveksam, hör av dig så ska jag förklara charmen med reflektion.

Köp restänk här

Detta inlägg innehåller reklam av Restänk, en egen produkt. Idé och produktion av Linda Vismer.

2 thoughts on “Spel om hållbarhet: Samtalskort om resor, värderingar och globala frågor”

  1. Funkar bra vid firande av högtidsdagar då personen som fyller år får vara lite i centrum och svara på utvalda frågor som sen ger upphov till intressanta samtal med de övriga

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *