Mot Kalifornien och 5+5 andra stater jag och Erik vill besöka

Posted on

Att besöka alla stater i USA har aldrig riktigt stått på min bucket list men nog finns det en hel del stater jag är sugna på förutom den som står på tur härnäst. Det visade sig att jag och Erik hade ganska olika ställen på våra respektive listor. Bli mer spännande så. 

Om bara ett par timmar lyfter planet mot Kalifornien. In i det sista har jag jobbat undan, bloggat undan, städat undan och packat  för att vara mer än redo för lite semester och distansjobb. Själva planen för alla ställen vi vill besöka är ännu inte gjord, Men hey, vi har ju en hel dagsflygresa på oss. Känn peppen för smärtande röv.

Det känns nästan lite svulstigt och förbjudet att i samma veva som vi är på väg på en resa till staterna så sitter vi och fantiserar om fler stater som vi vill besöka. Så medan jag sitter på planet och försöker konkretisera vad vi ska ägna tiden i Kalifornien åt låter jag dig läsa om våra respektive USA-önskningar för framtiden.

5 stater fröken Engström vill besöka

Lära mig rida westernridning i Texas

Det är knappast någon nyhet att jag älskar hästar. Även fast jag känner att jag behärskar vilken häst som helst vore det häftigt att få lära mig en så annorlunda ridform som westernridning som skiljer sig enormt från den klassiska ridningen jag kan. Jag vill bo på en hästranch, dra ut i bushen på en skön tur och lära mig göra snabba stopp och vändningar.

Känna mig avlägsen och uppleva natur i Alaska

Is är vackert och att åka till det mystiska Alaska vore riktigt häftigt. Känslan av att vara i det oändliga och njuta av annorlunda natur lockar. Blev inte mindre sugen efter att Lena, Sofia, Jeanette och Katarina var där tidigare i år.

Ta barndomsföreställningar till nästan nivå i Wisconsin

I Titanic berättar Jack om att han har släkt i Wisconsin och att de kallaste vintrarna finns där han är uppväxt i Chippewa Falls. Några timmar därifrån ligger Milwaukee som bröderna Hanson sjöng om 1996.

Hälsa på Steve och Barb och vandra i Grand Canyon i Arizona

Högt upp på min lista för denna resa till Kalifornien stod att göra en utflykt till våra vänner Barb och Steve i Prescott norr om Phoenix i Arizona. De bor i närheten av Grand Canyon och vad kunde vara mer passande. Men sen insåg jag avstånden och ännu en flygresa ville jag inte dra på mig. Det får bli en annan gång.

Utmana mig på en surfbräda på Hawaii

Hawaii. Behöver jag ens motivera mer än att bara säga namnet på staten? Naturen, chansen att äntligen får lära mig surfa trots min avsky för saltvatten och bara skutta omkring på en vulkanö – vem drömmer inte om det?

5 stater grabben Gustavsson är nyfiken på

När jag för mig själv listat vilka stater jag vill åka till frågade jag Erik detsamma. Han är inte riktigt lika tydlig med vad han vill göra på varje ställe. Han vill mest hänga runt.

Åka skidor i Colorado

Om det är något Erik verkligen gillar så är det att åka utför. I Colorado finns både södra Rocky Mountains och flera nationalparker. Som givet för en lyckad resa för en som gillar puder och toppstugor i solsken.

Känna in naturen och kanske rida lite också i Montana

Att få Erik att specificera vad han riktigt vill göra i Montana visade sig svårare än att knäcka en valnöt med händerna. Hänga. Rida. De är de enda svaren jag fått ur honom men det kanske räcker som anledning?

Utforska områdena kring Nashville i Tennessee

En av de gångerna då jag pratat med Erik i telefon och han varit som saligast är efter att han lyssnat på livemusik. Nashville är välkänt för sin musikscen och den vill Erik upptäcka mer av. Och när Nashville är ”avklarat” finns det lika mycket till att upptäcka i områdena runt omkring.

Trendspana lite i New York State

Gå gata upp och ned i både staden och staten. Trendspana lite till höger och lite till vänster. Stanna till och gå vidare. Det skulle nog Erik kunna göra rätt länge innan han tröttnar om området och folket är nice. Just den delen känns rätt given i stad som New York.

Hänga i Oregon

Jag fick ärligt talat inte ur Erik vad han ville göra i Oregon. Han vara bara sugen på att åka dit. Och hänga. Måste man ha nån mer anledning än att bara vilja vara någon stans?

 

Vilka stater i USA vill du besöka?

 

Alla bilder i detta inlägg är från Unsplash. Med reservation för att jag inte kan se om ett berg eller annat är från just den delstaten…

PS: Mina två bästa USA-bloggstips för maxad inspiration är Oh Darling och New York my bite

4 thoughts on “Mot Kalifornien och 5+5 andra stater jag och Erik vill besöka”

  1. Jag skulle gärna vilja uppleva alla stater, men det finns självklart några som ligger lite extra högt upp på listan. Texas. Alaska. North Dakota. South Dakota. Orgeon. Washington. Hawaii. Colorado. Och mer av Tennessee, Wyoming, Montana, Utah… Alltså. Jag vill se allt. PS: Tack för länken <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *