Stories från maj 2017

Posted on

Maj – månaden då våren exploderade, då Louie kom till världen och vi överraskade mami med en utlandsresa – här är stories från maj. 

Stories från maj 2017

Majresan

10 pers i ett hus på en ö i Atlanten. Familjen Engström extended version överlevde en vecka tillsammans och jag är så glad för den stora familjen jag är omringad av. Inlägg från resan finns här, här och här.

engstrom-madeira-1
Från vänster: Bror Tim med flickvän Sanna, sambo Erik och jag, syster Towe med kompis Matilda, pappa Lennart och mamma Tina, svåger Anton och syster Lisa.

Majs favoritinlägg

Majs mest lästa inlägg är uppföljaren från aprils oväntade succé – länder jag inte vill åka till. Jag sammanställde vad folk i facebook-rese-gruppen “Vi som gillar att resa” själva inte vill åka. Turkiet och Thailand i topp. En personlig favorit är inlägget om hur äta en elefant.

Majs babe

Säg välkommen till Louie! Min barndomsvän Saras nyfödda son som jag har den stora äran att vara fadder/livscoach/sponsor åt. Kärt barn har många namn, själv föredrar jag att kalla mig färdledare. Genom livet och världen.

louie-de-basly
Jag och lille Louie fem dagar gammal

Majs lärdom

Jag har hittat podden Allt du velat veta och folkbildat mig i massa olika ämnen. 35-60 minuter långa avsnitt om allt möjligt. Jag har till exempel lyssnat på avsnitten om Syrien, artificiell intelligens, placebo, utbrändhet, Sydafrika, lycka, liberalism och Turkiet. Hett tips att välja och vraka mellan. Kan särskilt tips om de avsnitt som handlar om länder eftersom det ger en djupare förståelse om vår omvärld.

Majminne

I en bil längs Madeiras kurviga vägar skrattade jag så jag grät. Tårarna sprutade och jag hade svårt att få ur mig ett ord. Jag och min syster sjöng låtar med den extra kryddan att vi sjöng vartannat ord. Vi började “lätt” med Midnatt rådet och slutade på Wannabe-rappen. Jag förstår att det här inte låter särskilt speciellt men det här kan vara mitt bästa partytrick. Garanterad stämningshöjare. Testa så ser du.

Majbild

Även denna månadsbild är på ett djur, men den här gången inte en svan utan fölet Blanka. Trots att jag ridit hela mitt liv har jag aldrig gosat med ett föl – alltså söthetsfaktorn går inte att ta miste på! Tack till Hallmyra Gård som ger mig bästa tänkbara avkoppling.

folet-blanka

Maj och privatlivet

Maj blev en riktigt bra månad. Jag är frisk och har tränat för första gången på sex veckor, tempot på jobbet har lugnat ned sig, sommaren börjar klarna något. Lägenhetsmarknaden är visserligen helt död så tyvärr har vi inte lyckats sälja lägenheten. Många saker som jag grubblade på under april har klarnat och det är bara att inse, jag är en så mycket bättre version av mig själv när det finns lite saker att hålla sig i.

Majkänslan

Nyfiken – det är så mycket spännande som väntar framöver. Ny lägenhet, ny tjänst, nya resor, nytt bloggnamn.

img_7381
Maj känns som månaden då jag såg ljuset i tunnel – det finns så mycket spännande som väntar. Bild från Lissabon

Majs reseplanerande

Flest timmar har ägnats åt att planera min sommarresa till Balkan (som blir av, iiih!). Jag kollar köravstånd och vägval, bildgooglar länder och försöker välja vart jag ska åka och bubblar med Sofia på Fantasiresor som jag ska resa delar av sträckan tillsammans med – SÅ roligt! Smärtsamt inser jag att det är dyrt att resa ensam och att jag inte kommer hinna allt jag vill hur mycket fast-travel jag än matar in. Hursom kommer det bli hur bra som helst.

Majlänkar

 • Att resa-podden hade ett mycket tänkvärt avsnitt om Att resa i rätt tid som satte igång mängder av tankar i mitt huvud, inte minst om hur modern kolonialism tar sig i uttryck. Måste lyssna igen och skriva en spinn-off.
 • Reaktionista som i var och vartannat inlägg får en att tänka till har ett klokt inlägg om kreativitet och att sitt uttryck alltid är rätt. Går att applicera på det mesta, inte minst på oss resebloggare och delvis jakten på att komma till en plats i rättan tid som podden ovan tar upp.

Här finns april månadslista med stories

6 thoughts on “Stories från maj 2017”

 1. Riktigt kul-att-läsa-inlägg, gillar verkligen blandning!

  Blir klart nervös inför din spin-off… jag tyckte inte ämnet var så “känsligt” när vi spelade in det (Annika var mer på det perspektivet än jag) men nu i efterhand 😉 Å andra sidan bra när tankar väcks av att resonera kring dem.

  Bra podd-tips för övrigt, låter som något som både intresserar mig och som jag kan behöva.

  1. Roligt att du gillar!
   Haha, nej inte ska du vara nervös. Det är inte kritik utan snarare just en spinn-off och mycket av detta kommer faktiskt från saker som du sa satte igång många tankar hos mig, det är jag glad för.
   Ja, mycket bra podd och så skönt att det går att välja och vraka och lyssna i ens eget tempo.

 2. Maj = fin månad! Vill också tacka för poddtips, behöver lite nytt i flödet. Och vilket ljuvligt litet knyte i din famn, blir helt bebissjuk.

  1. Alltid kul att dela med sig av mer kunskap. Ja, den bäbisen är urgullig 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.