Stories från november 2017

Posted on

När jag sammanfattar denna månad är det uppenbart att Restänk varit en väldigt stor del av november. Att inte resa på en månad har också gjort susen för vårt hem och gett ett annat tempi i livet.

Stories från november 2017

Novemberresan

Resfri november har varit hur skön som helst. Jag har spenderat varenda helg hemma och istället för att maxa intrycken har vi målat om en vägg och satt upp trälådor som hyllor. Alvik är till slut överlämnat och jag har hunnit träffa massor med vänner. Jag är igång med träning på lagom nivå och traskar på i ett aningen lugnare tempo än vanligt.

Novembers favoritinlägg

Favoriten för november är givetvis lanseringen av Restänk. Har fått ett så fint mottagande och väldigt många som tror på min idé. Jag själv är stolt och nyfiken över vad som kan komma ur detta och nu behöver jag framför allt se till att så många som möjligt får veta om att Restänk finns. Beställ ditt ex här.

Novembers babe

Josephine Bladh. En vän som pushat mig järnet och hyllat mig för Restänk. Som älskar Tanzania och inspirerar mig att våga resa själv till Ghana. En syster som alltid backar upp. Josephine har dessutom blivit utsedd till årets nyföretagare i Botkyrka – ja då förstår ni vilken klippa hon är.

November - josephine bladh
Me and Josephine på Zanzibar 2015 – en resa som betytt väldigt mycket för mig och en person jag då lärde känna på djupet. Så värt.

Novembers lärdom

Det går att förändra inställning till saker och ting om en bara vågar prova (att resa ensam). Jag har en sjätte, ibland en sjunde växel, som är en enorm tillgång (att producera Restänk på kort tid). Jag har ännu en gång bevisat för mig själv anledning att tro att jag är beroende av resor (att känna ruset av att trycka på knappen). Resfredag har tidigare skrivit om att vara travelholic, känner så igen mig.

Novemberminne

Jag har tänkt en del på Sri Lanka som jag var i för ganska exakt ett år sedan. Den första resan som jag gjorde själv under några dagar efter en jobb-konferens. Där jag åt själv, sov själv, gick längs stranden själv. Där jag fick tid att läsa, vila, var i mitt eget tempo och ingen annans. Att jag ett år senare skulle boka en resa till Ghana en vecka utan sällskap, det hade jag aldrig kunnat tro. Sri Lanka var steg ett av många trots att jag inte visste om det.

november sri lanka
Sri Lanka nov 2016. Längs den här stranden gick jag och spanade på fiskebåtar.

Novemberbild

Jag tycker den här bilder säger allt. Restänk har blivit lite av en bäbis made by me. Erik är både regissör och mästerfotograf av denna bild.

Restänk november
Restänk all over

November och privatlivet

Just nu håller vi på att inreda vårt hem och jag försöker göra det så reseinspirerat som möjligt för att ständigt vara omgiven av världens alla härligheter (lovar att visa bilder när vi är klar med allt). Jag och Erik har haft mycket tid tillsammans som kontrast mot den tidiga hösten då vi mest gick om varandra.

November-hallmyra
Det här har jag och Erik hunnit med till exempel. Vi i skogen på varsitt fordon som tog oss fram över stock och sten.

Novemberkänslan

Sammanfattande känsla för hela månaden: Flexibilitet. Det tillhör ovanligheterna att jag flera helger på raken inte har så mycket till plan. Att det finns vardagskvällar som bara är. Mitt nya jobb möjliggör också ett helt nytt arbetssätt som jag försöker förhålla mig till. Inte minst när det kommer till att kunna åka bort en vecka mitt i februari, det har jag inte kunnat göra tidigare. Så tacksam.

Novembers reseplanerande

Om jag rest mindre i november har jag reseplanerat desto mer. Både Budapest över nyår och min nyligen annonserade resa till Ghana har krävts sin research. Funderar också en del på hur jag vill att mitt totala resår 2018 ska se ut. Just nu känns en resa i månaden som koncept väldigt lockande.

Novemberlänkar

Ännu en reserelaterad podd har mött dagens ljus. Livet utomlands signerat Jennifer och Sandra, två erfarna personer som vet vad de pratar om. Tror det finns många som kan hitta mod och inspiration i denna.

Här finns alla månadslistor med stories från respektive månad

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *