Stories från oktober 2023

Posted on

Oktober 2023 har varit sprängfylld och kanske är det inte så konstigt att jag för stunden känner mig lite sliten. Så många fina möten jag fått vara med om!

Redan i början av oktober såg jag framför mig en av årets mest roliga och mest intensiva månader, inte minst när det kommer till olika typer heldagsåtaganden. Nu är jag snart ute på andra sidan och ser tillbaka på en givande månad.

Stories från oktober 2023

Oktoberresan

Oktobers finaste resa gick till Hamburg. Nattåget med min kära make genom halva Sverige, igenom Danmark och till norra Tyskland. Framme 13 timmar senare. Ljuvligt och trevligt. Hamburg levererade och det har jag skrivit om här.

Oktober har utöver Hamburg varit fullt av resdagar, 11 stycken med övernattningar. Jag har föreläst för Grimslövs folkhögskola, haft strategidagar med Ecpat styrelse, varit på konferens med Nätverket Hållbar besöksnäring och mötesordförande för RFSL:s kongress. Svårt att begränsa sig när allt är kul och viktigt.

Boksignering hos Naturskyddsföreningen där Sustainable Tourism Sweden bjudit in mig som talare. Foto av Helena Myrman
Några av de härliga deltagarna på Turism och Äventyr på Grimslövs Folkhögskola
Crewet som roddade RFSLs förhandlingar på deras kongress

Oktobers favoritinlägg

Det senaste jag skrev om regenerativ turism. Det är länge innan vi är där men en dag kommer vi behöva komma dit om turism någonsin ska bli hållbart.

Oktoberminne

När vi reste som förr, alltså innan barn, som Hamburgresan påminde så väl om. Minimalt med packning, minimalt med planer. Allt utom den förbokade konserten gjordes spontant och på känsla. Jag hade nästan glömt att det gick att resa så och även om resa med barn har sin charm så är den här typen av resa något jag verkligen skulle vilja ha mer av.

Stort, coolt hus i Hamburg, Det var blåsigt och svårt att få med allt på bild men perfekta bilder är ute, det är sen gammalt

Oktoberbild

Den här bilden får symbolisera den upp och ner vända världen. National Geographics utställning om plast på Sjöhistoriska museet i Stockholm. Beroendet vi skapat, det som ligger utan vår kontroll, skiten vi inte tar vara på, konflikterna vi lever i, politiska ledares sätt att hantera kriser (Palestinas ledning som inte tar avstånd från Hamas, Israels sätt att ”försvara sig”, republikanerna i USA som inte kan lösa en talman, svenska politiker som röstar emot vapenvila, J Åkesson som bedömer att det nu nått så långt att han kan veva med sina senaste förslag om att t.ex. låsa in folk utan brottsmisstanke för att nämna några).

”Vi skapade plats. Vi förlitade oss på den. Nu drunknar vi i den”

Oktober och privatlivet

Det har gått i ett fast jag har inte varit stressad. Vår vardagslunk funkar bra, vi har varit vabb-fria och vi har haft bra uthyrt i källaren. I oktober har jag kickat igång min träning till nästa nivå genom att team ihop med en online-PT. Jag har också anmält mig till Vätternrundan så En svensk klassiker 2024 är ett faktum.

Back where I belong, den här gången blir det dock färre pass och mer tid i gymmet. Får se om jag kan få samma kickar av det

Oktobertanke om turism

Nätverket Hållbar Besöksnäring ordnade en variant av konferens som kallas BarCamp (så bra upplägg!) och jag fick med mig massor med inspiration. Tänk att vara i ett rum där alla förstår vikten av hållbarhet, där alla är övertygade om riktningen och aldrig ifrågasätter om det är ekonomiskt lönsamt. Tänk den dagen då alla ledningsgrupper har den inställning till hållbarhet. Idag är det för många som är får ägna massa tid och energi åt att övertyga andra istället för att utveckla framåt.

De som var med på BarCamp med Nätverket Hållbar Besöksnäring

Oktoberkänslan

Jag vet ärligt talat inte om jag hunnit känna efter så mycket. Kanske levnadsglad. Men det är ju ingen känsla. Känns som jag blir sämre och sämre att identifiera min känsla månad till månad 😉

Oktobers reseplanerande

Jag har en resa till Höga kusten i min roll som ordförande för Naturturismföretagen men sedan är det lugnt på resefronten ett tag. Näst på tur i sikte är ett julfirande hemhemma i Västerbotten.

Här finns alla månadslistor med stories från respektive månad

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *