Tanzania dag 1-4

Posted on

(Det här inlägget publicerades ursprungligen på lindaengstrom.se den 31 mars 2015)

Att åka till Tanzania på semester är verkligen inte som andra semestrar jag åkt på. Här kastas jag rakt in i vardagslivet för Josephine som bor här och är den jag bor hos. Var inte riktigt beredd på förändring men efter några dagar är jag mer med i matchen.

Det är så mycket som är bekant. Smakerna, värmen, hälsningsfraserna, trafiken, tidsuppfattningen. Jag känner igen en del Swahili så visst lärde jag mig ett och annat sist jag var här.

Allt eftersom betar jag av mina måsten. Imorse sprang jag 7,5 km (tog mig lite vatten över huvudet men kom hem till slut). I söndags träffade jag Kivuri efter att ha hängt nästan varje dag i fyra månader, till att höras sporadiskt på Facebook till att ses åtta år senare. Så fint och han hade till och med kvar kortet på mig i sin plånka! Imorgon ska jag förbi regionkontoret och träffa de jag jobbade med när jag var här sist 2007.

Bloggar från mobilen så bilderna är i lite oordning. Ligger för tillfället på ett resort och steker. Over and out for now.

På marknaden idag så kom regnet och det duggade inte så att säga. Vi tog skydd men Caroline fick en skvätt på sig ändå.  Utsikten från där jag ligger just nu  Imma, Alexandra och Caroline i en av hyddorna på village museum. Handlar om några av Tanzanias över hundra stammar och hur de bor.  Kivuri är sig lik. Varför jag inte tog kort på oss två får jag ångra bittert. Här är beviset på att han fortfarande har kcar fotot på mig. Något slitet.   Första dagen och lite stranddans av Josephine och Imma. Efterlängtad kokosnötjuice i Bagamoyo

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *