USA dag 3 – NY, Memorial 9/11 och Circle Line

Posted on

(Det här inlägget publicerades ursprungligen på lindaengstrom.se den 21 juli 2013)

Allt går långsamt men ändå så himla snabbt i den här staden. Vi hinner i princip bara två aktiviteter per dag och ägnar tyvärr större delen av tiden till att åka vilse i tunnelbanesystemet eller stå i kök.

Idag har vi i alla fall hunnit med Memorial 9/11 och åkt båt runt hela Manhattan. Även om jag tycker att George W Bush inte gjorde världen bättre för varken amerikaner eller folk i andra länder och även om jag tycker att USA många gånger bedriver en sjuk politik så finns det inget som rättfärdigar terroristattacker och att besöka platsen där 3000 personer miste livet är en speciell känsla och lidandet som 9/11 skapat går att ta på.

Circle Line är en två timmars båttur runt hela Manhattan som faktiskt är större än vad en kan tro. Många höga byggnader är det och kontorsytorna och bostäderna staplas på varandra. Trots detta finns det fortfarande potential att bygga ut. Statue of Liberty var mäktig.

Kvällen skulle spenderas på en restaurang som specialiserat sig på choklad men med minst två timmars väntetid för att få ett bord valde vi plocksallad från närmaste mataffär och picknick i parken. Efter maten var inhandlad började det dock ösregna och vi valde, likt blöta katter, att äta picknicken i lägenheten. Lite kortspel på det och alla var nöjda/slutkörda och belåtna.
USA46
Där Twintowers stod finns nu två minnesmärken med alla de omkomnas namn och vatten som cirkulerar vilket gör att platsen ständigt känns vid liv. USA47
Lower Manhattan. Den högsta byggnaden är den nya som står i området World Trade Centre. USA48
Frihetsgudinnan i all sin glas. Prickarna vid foten är människor, så får ni en hum om hennes storlek.USA49
Manhattan i profil. Det coolaste med den här bilden är att det mellan de två högsta husen går att se rakt igenom hela ön till andra sidan. Så raka är både Streetarna och Avenyerna. USA50
När vi skulle åka taxi till Union Square tog vi en limmo eftersom det blev nästan lika dyrt som att åka två små taxibilar. Vi badade i lyx för några minuter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *