USA dag 4 – Central park och Washington DC

Posted on

(Det här inlägget publicerades ursprungligen på lindaengstrom.se den 22 juli 2013)

Sista dagen i NY spenderades mestadels i Central Park. Jag, bror och Papsen cyklade runt i 90 minuter och besökte den svenska stugan, en slott, en sköldpaddspöl, John Lennons minnesmärke och susade förbi diverse växtligheter. Vi mötte upp Lisa för en lunch på en trapp (tydligen inte vilken trapp som helst utan Gossip Girls-trappan vid the Met (The Metropolitan Museum of Art) fick jag lära mig). Jag köpte en iPad och sen påbörjade vi vår roadtrip söderut.

Allt flöt på tills vi insåg att vi åkt förbi Philly och missat avfarten. Tydligen fanns det bara (vad vi såg) en avfart fem mil innan själva Philadelphia skulle äga rum. Vi öste på mot Washingtog DC och kom fram sent. Käka middag och gick en sväng kring the Capitolium, otroligt ståtlig byggnad. Försökte få en skymt av Vita huset från bilen men det var för mörkt. Jag tog över körningen och Tim lotsade oss ut ur Washington och en timme senare, strax efter midnatt landade vi på ett hotell. Nu natti, imorgon baaaada!

USA52
Slottet
USA53
Sköldpaddorna
USA54
Sköldpaddspolen, gräsfieldsen och skyskraporna USA51
En fin plats där folk rodde i sjön
USA55
Strawberry field.
USA56
Lunch med en fantastisk familj
USA57
Väl framme i Washington hittade jag en stor klocka som jag tog kort på som plåster på såren för att vi missade Liberty bell i Phladelphia.
USA58
Capitolium speglas i pool.
USA59
Ståtligt värre! 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *