USA dag 8 – St Augustine och Downtown Disney

Posted on

(Det här inlägget publicerades ursprungligen på lindaengstrom.se den 26 juli 2013)

Släpade oss upp ur sängen för att redan vid sju åka vidare söder ut. Vi ville snabbt komma till Florida för att lapa ännu mer sol och bad. Var framme vid dagens första anhalt redan innan lunch, St Augustine. Badade och solade några timmar och brände sedan vidare längs väg 95. Körde förbi gigantiska hus och jag skulle vilja veta hur rika folk är här. Stor villa med strandtomt, ett gäng bilar och utsikt över det fantastiska havet. Skulle stanna på Daytona beach som tydligen skulle vara stor men allt ser lika dant ut, sand och saltvattensvågor så vi drog vidare och landade i Orlando och gjorde oss i ordning för utehäng i Downtown Disney. Spektakulära restauranger, mängder av olika prylaffärer med olika disneyteman, en galen spanjor som var sjuuukt bra på att spela gitarr och värme. Precis lagom mysigt och varmt, det lilla duggregn som kom var bara skönt.USA71
Det är ett ofattbart stort område med mark som Disney äger här. Det tar flera dagar på varje park för att hinna med allt.
USA72
En vattenorm gjord i lego. Inte liten.USA73
Min fördom säger att det är mestadels tjejer som besöker Askungens Makeover-rum så de alla kan förvandlas till prinsessor.
USA74
Törnrosas slott i mindre format
USA75
En av många restauranger, här med en gigantisk bläckfisk med armar som rörde på sig.resa långt
Körning dag tre: A, B och sov strax innan Wilmington, dag fyra: C, D och sov strax efter Charleston, dag fem: E och F.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.