Vardagslivet – så här ser det ut för mig i höst

Posted on

Vardagen i all sin enkelhet är för stor del av livet för att inte ta vara på. Det som bara är men ändå verkligen går att styra och forma som en vill.

Jag läste om Jennifer Sandströms och Resfredags vardag och det slog mig att jag tycker det är nästan lika intressant att läsa om resebloggares vardag som själva resorna. Som ett jag får träffa ett lager till av personen. Även den som reser mycket är ju så mycket mer än sina resor här i livet. Så insåg jag att det är väldigt sällan jag skriver om min egen vardag. Vag gör jag ens om dagarna när jag inte reser eller skriver om resor? Här kommer därför ett riktigt vardagsinlägg om hur min höst 2019 kommer se ut, eller åtminstone de närmaste dryga två månaderna som jag kan överblicka.

vardag
I de här färgerna kan hela hösten får gå

Min vardag hösten 2019

Jag gillar vardag, kanske för att jag trivs med den. Den innehåller lagom med rutiner och återkommande innehåll samtidigt som den fylls med några nya upptåg eller roligheter med jämna mellanrum.

Nytt på jobbet

Jag har fått ny chef och i somras valdes en ny styrelse som jag jobbar nära. Det innebär nya sätt att tänka, kluriga frågeställningar att besvara, andra krav och önskemål. Personlig utveckling för mig med andra ord. Det är roligt varje dag att gå till jobbet och jag är såååå tacksam för det. Många har verkligen inte den känslan inför sitt jobb.

Gravid- och barnprepp

Det är en fin process att snart få bli förälder. Mitt ledord har ju varit trust the process genom hela detta och jag håller fast vid det. Börjar vänja mig lite mer vid tanken men har svårt att se hur jag ska vilja vara hemma i flera månader. Jag varvar alla mina kläder med fem olika uppsättningar och har gjort det till en sport att inte köpa ett enda gravidplagg förutom leggings. Får se om jag lyckas. Jag längtar efter sista veckan/veckorna innan leverans då jag ska köpa ett stort och svårt pussel att bygga. Om jag bara pallar att sitta/stå tillräckligt för att kunna bygga förstås. Fram tills dess väntar styrketräning hemma och promenader för att hålla igång kroppen.

barnvagn vardag
Glad för att den här pucken av prepp är löst

Badrumsrenovering

Vi har dragit igång en badrumsrenovering innan det är dags för nedsläpp. Det innebär att vi är duschlösa i nån dryg månad, delvis toalösa med för den delen samt att det dammar rejält i lägenheten. Det här blir ytterligare en dimension i livet att ta hänsyn till med stort fokus på målbilden snarare än resan dit.

En TV-höst

TV-höstar är fina. Idol och Bonde söker fru är givna inslag varje vecka sen jag vet inte hur många år. I år har det utökats med det svenska dramat Fartblinda. Allt tillsammans med en kopp egengjort chailatte. Skulle också vilja se lite mer dokumentärer. Finns en om Israels president som swisha förbi häromdagen men inte såg, en om Trump och hans resa till makten på SVT och en om Fox news på HBO som jag vill se. Och så Tjernobyl om jag hinner.

vardag
Bästa chailatten i stan finnes i mitt vardagsrum

Helggöra och vardagslyx

I höst väntar två till bröllop, en hästhelg, två tackmiddagar för våra värdpar under bröllopet och en resa till Åbo för att träffa mina föräldrar och se min syster spela på Svenskfinska teatern. Jag och Erik hade en ambition om att bjuda hem fler vänner på enkla vardagsmiddagar men han tog på sig mycket jobb och så vips så hade vi bestämt oss för att renovera badrummet. Inte så bjuda-hem-vänligt så vi får hitta andra former för att umgås.

Solljuset på hösten kan vara riktigt fint

Den sista hösten

Det är inte så deppigt som det låter. Men det enda jag vet med säkerhet är att vardagen den här första halvan av hösten kommer aldrig mer återkomma. Kring månadsskiftet nov/dec väntar en ny typ av vardag med oklart innehåll. Det är kontrasterna och ytterligheterna som håller mig på tårna. Tack livet för det!

Hur ser din vardag ut i höst?

8 thoughts on “Vardagslivet – så här ser det ut för mig i höst”

 1. Hej! Vad roligt att få ta del av din vardag,kul att du kollar tv oxå. Idol och bönder du fick mig att känna mig skönt avslappnad. Ibland känner jag mig så hopplöst tråkig och inaktiv. Men jag reser i trädgården och med barnbarnen genom deras livs resa. Stort lycka till med renovering och kommande nya livet. Som sagt detta är er längsta resa. Kram till er båda. 💑 Kirsti.

 2. HUR lever man dusch- och delvis toalös? 😀 Är för övrigt rejält imponerad av alla gravida par som drar igång renoveringar. Här lyckas man inte ens bära ner resväskorna till källarförrådet!

  Och med alla månader du ska vara hemma, har du inte tänkt på hur mycket bloggtid du kanske kommer ha…? 😉

  1. Duschlöst list löses med simhallar och dusch på jobbet. Toalöst har jag inte varit än för det har gått att sätta tillbaka den varje dag. Har ännu inte behöva kissa i burk… Jag tänker att renoveringar handlar om motivation, vinsten att få det gjort är så stor jämfört med att vänta. En resväska hit eller dit spelar inte så stor roll.
   Jag hoppas på jättemycket bloggtid, men vi får väl se vad det är för projekt som tänker komma fram.

 3. Precis som du älskar jag att läsa “vardagsinlägg” på resebloggar. Jag vill liksom glänta på dörren hemma hos personen och se hur hens vanliga dagar mellan alla resor är. Själv är jag ganska dålig på att skriva sådana inlägg, men det kanske beror på att jag tycker min vardag är alldeles för … vanlig?

  Kloka du som resonerar så starkt och sansat inför er nästa, jättestora, resa! Jag beundrar dig, precis som jag gjort så himla länge. Kram till dig!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *