22 saker att se fram emot hösten 2022

Posted on

Jag har mycket att se fram emot i höst med en enorm variation på innehållet. Det fina i vardagen och den storslagna resan. Hej hösten 2022!

Jag satt med lite bloggtorka på idéer att skriva om som är lite mer lättsamma. Jag har hur många mastodontinlägg på hög som helst men jag behöver skriva något som går snabbare och är mer lättsmält.

Så insåg jag att det är exakt ett år sedan jag skrev Hösten 20-saker-att-se-fram-emot-lista och kände att det 1. Var väldigt roligt att läsa och se tillbaka på och 2. Är precis vad som behövs just nu. Så här kommer den.

22 saker jag ser fram emot hösten 2022

Jag har mycket att se fram emot när jag började fylla på listan. Det är stort och litet, ovanligt och alldeles vardaglig.

1. Konkretisera vår resa

Köpa in böckerna Culture Smart och läsa på om kulturerna, se och läsa reseinspiration för där vi ska vara, packa väskan. Helt enkelt gå från ord till handling för vår drömresa.

2. Åka till Sälen

Vi ska ta några dagar i Dalarna och njuta av höstrusk, backintervaller, korvgrillning och brasmys. Det blir fint att bryta vardagen lite som omväxling.

Mysigt i Sälen

3. Föreläsa

När, var och för vem det kommer utkristallisera sig men jag ser fram emot att möta människor och se om några nya insikter kan skapas och motivationen att resa med ansvar kan öka.

4. Rida

Jag rider två gånger i veckan och det är så oerhört lyxigt och roligt. Varje gång är ren glädje.

5. Gå GSTC-utbildning

Jag har anmält mig till The Global Sustainable Tourism Council kurs Sustainable Tourism Training Program (ehm förkortas GSTC STTP…) som är en certifiering inom hållbar turism. Ska bli kul!

6. Se barnens relation utvecklas

Det blir fortsatt lite lättare för var dag och nu börjar de ha riktigt roligt ihop. Busar, kittlar, jagar varandra och leker tittut. Samspelet är en ynnest att få iaktta.

7. Möta superintressanta människor

Hösten har börjat så himla bra på den punkten. Det är hållbarhetschefer, egenföretagare, hållbarhetsexperter. Jag breddar mitt nätverk och det finns så otroligt mycket kul att göra av allt nytt jag får med mig.

8. Åka på spa-helg med Cecilia

Jag ska tacka min fantastiska redaktör Cecilia med en spa-helg. Det ska bli otroligt skönt att lyxa till det och skämma bort någon för ett så gediget arbete som Cecilia gjorde med boken.

Yasuragi för drygt fem år sedan

9. Träffa goda vänner

Hus ska besökas, födelsedagar ska firas och korta och långa samtal som ger perspektiv ska göras. Jag är så tacksam för alla vänner i mitt liv.

10. Sälja många böcker

Jag hoppas att det fortsätter trilla in beställningar på boken. I september har jag sålt i snitt en om dagen vilket är en bra takt. Har du inte norpat dig ett ex så köper du den här

11. Fördjupa mig ytterligare

Jag kommer fortsätta investera i mig själv och min kompetens i höst men framförallt förpacka den så att det jag kan blir säljbart.

12. Få huset uthyrt

Just nu lite av ett orosmoln men jag hoppas det löser sig. Vem vill inte bo i detta härliga kök? Hojta om du är intresserad. Den dagen vi skriver kontrakt ser jag fram emot.

13. Styrelsearbete

Kanske det som kan låta som listans tråkigaste punkt men jag tycker det är roligt eftersom det är viktiga syften i organisationerna. Den ena styrelsen är Ecpat, den andra en nystartad som jag inte riktigt kan berätta om än.

14. Blogga

Jag tycker det är roligt. Jag har så många idéer på saker att skriva om som lutar mer åt hållbar turism än “att göra här och där”. Kluriga och viktiga och det känns kul att det blivit lite av en nygammal passion.

15. Skicka en faktura

Det skulle vara häftigt att skicka en första faktura för något jobb jag gjort. Det kommer kännas stort.

16. Springa regelbundet

Förutom en sjukvecka så är jag igång, jag skulle behöva öka på intervallerna något för att nå mitt mål om 5 k under 30 min.

17. Komma ned i varv

Den här hösten är lugnare än på många år och jag ser fram emot att sänka tempot ytterligare när vi åker utomlands och mest bara ska se till att ha roligt och skönt om dagarna.

18. Kvalitetstid med Erik och familjen

Det ska bli så intressant att se vad som händer med vår familj när vi hamnar i en så annorlunda kontext under så lång tid. Kanske kan jag och Erik till och med se på film en kväll utan att somna?

Två sovande barn och så bara vi. San Diego, USA.

19. Uppleva hållbar och ohållbar turism utomlands

En av höstens stora höjdpunkter, att i praktiken studera hållbar och ohållbar turism med mina nya ögon sen boken blev klar och jag helhjärtat satsar på den verksamheten.

20. Få besök av mina föräldrar på Bali

Mina föräldrar kommer och hälsar på oss och det blir roligt att uppleva Bali med dem men också låta barnbarnen umgås med dom så intensivt.

21. Besöka Thailand

Landet jag tänkte skulle vara det sista landet för att det vore annorlunda eftersom så många andra varit där men jag ser faktiskt fram emot detta mycket. Frågan är, kommer maten i Thailand eller Vietnam vara godas?

22. Fira framgångar

Oavsett hur långt jag kommit i mitt företagande ska det firas. Jag hoppas det betyder riktigt god asiatiskt mat och en mangodrink.

Vad ser du fram emot i höst?

2 thoughts on “22 saker att se fram emot hösten 2022”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.