5 stränder som failar rejält

Posted on

Du har bokat ett boende nära stranden, du ser fram emot att njuta maximalt. Du kommer fram och inser att den här stranden är allt annat än det du tänkt dig. Det är stränder som failar. 

Jag kan väl knappast vara ensam om att ha planerat ett resmål och tänkt att det blir fint att ta ett morgondopp, kanske pressa en timme och gå en sväng längs stranden på kvällen. Det här mina totalfailar i kategorin Magisk sand sökes.

5 stränder som failar rejält

1. Västkusten mellan Los Angeles och San Francisco, USA

Men vaddå, är inte hela USA:s västkust en enda lång strand med solnedgång? Kan på min höjd tänka mig några maffiga klippavsatser . Men det här???

2015-04-30-08-48-59
Som packade sillar, höhö. På Elephant Seal Vista Point är du långt ifrån ensam.

2. Port Dickson, Malaysia

Inte en enda liten strandstump som var fin nog att nyttja till sol och bad hittade jag i den här kuststaden mellan Kuala Lumpur och Malacca. Fint ändå, men inte som förväntat.

2016-01-23-19-11-27
Gick ingen nöd på mig, att gå längs vattnet, stanna och käka street food med locals och titta på när barnen lekte med jättesåpbubblor var inte fy skam det heller.

3. Lima, Peru

Usch, den här upplevelsen var hemskt. Det gjorde svinont att gå på de brännheta stenarna. Jag vill ta mig ett dopp. Jag ville bocka av att ha badat i Stilla havet på Sydamerikanska sidan. Jag tog mig ned, badade med glasögon för en gångs skull. Det var svårt att gå. Det kom en kraftig våg (alla vågor var lika dana) och jag drogs ned i vattnet, glasögonen åkte av men jag lyckades fånga dom och kravlade mig upp. Aldrig mer!

2016-03-24-14-42-18
Allt annat än bekvämt

4. Nice, Frankrike

Småsten istället för sand, är inte lika skönt att ligga på men har sina fördelar. Du slipper till exempel att få sand ö v e r a l l t. Ingen sand om blåser, ingen sand innanför trosorna, ingen oönskad peeling när du smörjer in dig med solkräm.

cimg7876
Ser det inte fantastiskt ut, inte så konstigt om en antar en skön sandstrand där nere. Nice, Frankrike.
cimg7921
Post nedgrävd med småsten som visserligen fastnat men är lätt att borsta bort.

5. Greymouth, Nya Zeeland

Vi kom fram sent med vår Bowiebil och det var kolsvart. Vi parkerade längs stranden och såg fram emot att vakna upp till strålande sol, att käka lite frukost med idyllisk utsikt för att sen ta en strandpromenad. Det här var vad vi vaknade till.

2016-02-21-10-47-51
Kanske att jag borde anat något med tanke på att stället heter Greymouth.

Hur undvika strand-fails?

Det är inte helt lätt att lista ut om en strand kommer vara najs eller ej. Varken Googles standardläge eller Earth ger vattentäta svar. Lösningen stavas Street view. Klicka dig fram så du står så nära stranden du bara kan. Ser sanden finkornig ut? Ligger folk på stranden? Om svaret är nej på båda frågorna så bör slutsatsen inte vara ”Åh va skönt med stranden helt för mig själv”.

strand-nice-google
Nice – ser ändå ut som en magisk sandstrand skulle kunna finnas – inte sant?
beach-nice-google
Visst ser det mysigt ut men det stärker helt klart bevisen för att det inte kommer vara den där perfekta stranden.

Allt handlar om förväntningar och genom årens lopp är det ju inte bara stränder som underlevererat eller visat sig vara något helt annat än vad jag föreställt mig. Ge dig själv ett igenkännande gott skratt genom att klicka på den här länken – den säger allt om turisters krossade förväntningar.

Har du några strandfails att dela med dig av?

4 thoughts on “5 stränder som failar rejält”

  1. Så sant, jag är allt för enkelspårig i mitt tänkande.
   Och ja, det var en svincool upplevelse.

 1. Ha ha, det var ett bra inlägg!
  Har själv skrivit om att välja fel strand och lite andra missöden här:
  http://city-lover-reser.blogspot.se/p/det-gar-aldrig-som-man-har-tankt-sig.html

  Och jag instämmer – stranden är för fler upplevelser än bara bada. Tänk på stranden vid Möns klint i Danmark -stenar men så spännande för barnen att hitta fossiler där. Eller när vår son hade ”hata sand”perioden letade vi efter just stenstränder.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *