Att ge någon en resa genom ett blogginlägg

Posted on

Idag fyller min vän Wilda år. 30 år. Jag vill ge henne en present på ett sätt som jag tidigare aldrig gett en present till en person. Genom ett blogginlägg. 

Wilda är inte den vän jag pratar med oftast eller träffar flest gånger på ett år men Wilda är viktig för mig. När jag lärde känna henne första gången 2003 stod hon på en scen och sjöng med späd röst för att senare på kvällen gå lös fullständigt i skumdiscot. I somras är det 14 år sedan och vi har följt varandra sedan dess.

Wilda och min syster sjunger med Espen som mickstativ, UNF:s kongress 2003.
Wilda och min syster, MAX-party på kongressen i Jönköping 2003.

Som hon så klokt skriver på sin blogg reaktionista.se

Idag har jag levt i 30 år. Det är svårt att förstå. […] För det mesta är jag ju så mycket mer än min ålder. Erfarenheter, kunskaper, känslor, mognad, drömmar och tankar. Jag bär allt i mig nu. […] Det har varit många mörka år, men det gör också de senaste så mycket ljusare. Jag är helt övertygad om att det bara kan bli bättre härifrån och jag ser fram emot att dela den framtiden med er. I bildkavalkaden finns både mörker och ljus, glädje och smärta. För livet är ju både och.

En resa till Wilda och mig

Wilda är en av de vänner jag känner som kämpat allra mest genom livets utmaningar och hinderfyllda vägar. Jag blir lite mer imponerad varje gång vi ses och det är av just den anledningen som jag vill ge Wilda en resa. För hon om någon förtjänar det. Och jag vill ge.

Jag och Wilda på väg till konsert med Maria Mena. En kväll över alla förväntningar med rysningar och glädjerus, 2013.

Det är inte alla vänner jag ger en resa när de fyller år och jag har aldrig gjort det genom att skriva ett blogginlägg. Kanske åker vi på någon weekend till nån gullig europeisk stad eller på spa-helg i Sverige. Kanske åker vi på roadtrip, kanske flyger vi, kanske blir det en promenad genom tid och rum. Vi får se vad vi känner för och vad som passar i våra liv.

Grattis till dina 30 år Wilda – tack för att jag fått vara med dig på din livsresa under nästan halva ditt liv. 

P.S. Det enda jag önskar mig i gengäld är ditt resesällskap, att få göra en live-foto-workshop där jag får lära mig lite mer av allt du kan och att få några fina foton från vår resa som minne. För du tar fantastiska bilder och jag tycker om att få mig själv fångad på bild.

Bilden i headern som jag snott av henne visar hennes fotoskills

9 thoughts on “Att ge någon en resa genom ett blogginlägg”

  1. Men DU <3 <3 <3 <3 3 Kan inte ens säga något nu… Du är viktig. Tack för att jag får vara viktig. Ser fram emot att spendera tid med dig. En större gåva än så går inte att få.

  2. Vilken bra present! Inom min familj (Maxime, mamma, syster) har jag vid några tillfällen både fått och gett resor, både till jul och födelsedagar. Funkar så himla bra, båda parter blir ju så glada.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *