Bilder från Belgrad – 10 glimtar och ögonblick

Posted on

Jag vill visa några bilder från Belgrad. Staden som den första dagen inte gjorde något bestående avtryck men som efter dag två verkligen började få en personlighet och tyckte började uppstå. Här finns potential något återkommande och kanske till och med långvarigt. 

Vi har tre dagar i Serbiens huvudstad och efter två dagar finns det några ögonblick jag vill dela med mig av i vänta på den långa redogörelsen av allt som finns att göra och alla tankar som snurrar i huvudet. 

Bilder från Belgrad

1. Kattskjulet

Vårt första möte med Belgrad var två dm snö och de här katterna såg ut att behöva sitt skjul mer än någonsin.

2. Misses Pot

Under en guidad tur gick vi som hastigast igenom de bohemiska kvarteren och jag det här haket fångade, inte helt oväntat, min blick. Föreställ er detta under högsommaren, så charmigt.

3. Kvinnan i den blå hatten

Mitt resesällskap. Smart och rolig, omöjlig att tappa bort med hennes färgstarka uppenbarelse. Här framför ett av Belgrads äldsta hus från 1700-talet.

4. Luna and the Castle

Med på den guidade turen valde även Luna att hänga på. Hon höll koll på allt, inte minst flygande snöbollar att fånga. Vi gick en sväng i Belgrads slott och fick lära oss ett och annat.

5. Salon 1905 kittlar smaklökarna

Som av en slump fanns ett trevligt fine-dining-ställe bara 200 meter från hotellet och vi spontanbokade in oss. Fantastisk service och utsökt mat. Glad jag.

6. Alla dessa män med för små penisar som härskar

Besökte Museum of Yugoslavia och vill förstå 90-talets historia. Det visade sig mest vara en hyllning till deras föregående president och nationalhjälte Tito. Här med några av alla hans gåvor han fått genom åren under hans födelsedag.

7. Smärtsam verklighet in your face

Gick för bi nationalförsamlingen. Ett hus som från utsidan var väldigt lik det svenska riksdagshuset om än med lite pampigare framsida. Verkligheten kom dock snabbt ikapp oss med de här budskapet utanför i stora banderoller. Högst oklart vem som satt upp dessa och vem som låter dem sitta kvar.

8. Kreativa designkvarter som livar upp

Klev in i de kreativa designkvarteren och Josephine gick bananas och shoppade som aldrig förr. Jag fotade mest i vanlig ordning.

9. It’s all about keramik

En av butikerna var den här übercharmiga keramaikbutikerna med lokala konstnärer. Ta den här lilla tårtbuffén, hur gullig?

10. Spring is coming

Under dagen kämpade solens strålar och värme upp och lyste upp. Plötsligt såg vi både en och annan blomknopp och våren kändes inte så långt bort ändå. Trots allt.

En dag kvar på Belgrad sen är ännu en fantastisk weekend i Europa avslutad. Mer Belgradläsning finns i Serbien-kategorin. 

5 thoughts on “Bilder från Belgrad – 10 glimtar och ögonblick”

  1. Kul gott och blandat-inlägg från Belgrad. Jag har varit sugen på staden länge men i konkurrens bland andra weekendstäder i Europa har den liksom inte fått chansen – ännu. Hur var prisläget, t.ex. fine dine på restaurangen där du ser så himla härligt glad ut? 🙂

    1. Visst är det ett himla problem alltså, att det finns så många städer att besöka.
      Vi betalde typ 400 var för tre-rätters första kvällen och 800 var för avsmakningsmeny om 8 rätter, exklusive dryck tror jag. Inte gratis men en tredjedel av priset i Sverige

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *