Hej från naturens skönhet – bland berg och sjöar i Italien

Posted on

Italiens sjöar och berg går i alla nyanser av blått och grönt, från spegelblankt och glasklart till murrigt och suddigt.

Vad kan en behöva mer än berg och sjöar tänkte jag för mig själv. Lite så känns det just nu. De italienska bergen och tillhörande sjöar och vattendrag i dalarna är som balsam för själen. Så rofyllt och samtidigt fyllt av liv och möjlighet till äventyr. En väljer själv vilket nivå av aktivitet som en önskar för dagen.

Berg och sjöar i Italien

Vi är klara med Italien för denna gång och kan konstatera att det blev besök hos fem sjöar. Den ena vackrare än den andra och en sak har de alla gemensamt, det klara vattnet. Inget grumligt sjövatten fyllt med alger eller bös från botten. Stenstränderna möjliggör att en ser ens fötter och även om det bitvis smärtar lite att gå i vattnet är vinsten att en känner sig frisk och fräsch efter ett dopp.

Maggiore

Vårt första stopp blev en sen kväll vid sjön Maggiore där vi fick bästa platsen av indiern som drev campingen. Ett kvällsdopp efter en svettig dag i bilen, ljuvligt tyckte till och med jag att det var trots att jag är en riktig badkruka när det kommer till att ta sig i vattnet.

Kvällsbad i den här stillsamma sjön Maggiore

Comosjön

Comosjön var ett av våra delmål och vi gick en sväng längs kanten i både Como och Lecco. Det blir väldigt mysig stämning med småbåtarna, bergen som kuliss och ”strandpromenaderna” som byggts upp.

Gardasjön

Vår tredje sjö blev den berömda Gardasjön som är Italiens största sjö och en riktig turistmagnet. Här finns massor med saker att göra och den ena mysiga byn efter den andra, om än i stort uppbyggda för den omfattande turismen. Om Garda finns mycket att säga men jag kan konstatera att jag förstår varför Gardasjön är populärt.

Hur vacker Gardasjön är beror mycket på vädret, det är först då kontrasterna kommer fram.

Lago di Ledro

En morgon hade jag siktet inställt på Lago di Ledro som var så där smaragdgrön och vacker i solskenet. Molnen hindrade den från att bli riktigt lysande men jag hade en euforisk springtur runt hela sjön så sjön Ledro kommer alltid vara lite speciell för mig av den anledningen.

Grönt är skönt!

Tennosjön

Sist ut bland våra sjöar blev Tenno som på bilderna är knalligt turkos. En dag med strålande sol och lite extra kontraster i redigeringen så blir den säkert så färgstark. Jag blev dock inte ett dugg besviken, de naturliga färgerna är vackrast och Tennosjö är och för blir den vackraste av de italienska sjöarna vi besökte. Om än liten, men ack så vacker.

En morgon vid Tennosjön

Nu väntar Slovenien och där finns det så mycket att välja på att jag är helt snurrig över alla beslut och val som måste göras. Vilket lyxproblem!

Alla inlägg från denna resa finns i taggen Bröllopsresa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *