Coming up: En annan sorts resa – vi ska ha barn!

Posted on

Jo, jag vill berätta en sak. Jag är halvvägs gravid och i höst kommer det ett nytt liv att visa världen för. Det har varit och är en resa i sig, minst sagt.

För några veckor sedan skrev jag så här på Facebook.

Vi väntar barn! Det har varit en krokig väg som gett många insikter. Utmaningar med bli gravid är något jag ska prata vitt och brett om. Det gör vi alldeles för lite i denna värld. 

Ungefär samtidigt som den här resan ägde rum 2017 hade jag stora ambitioner om att bli gravid snabbt och enkelt. Så blev det inte. Här känner sig Sofia en bråkdel av så uppgiven som jag gjort bitvis sedan dess. Bild från Albanien och den nästan omöjliga vägen till Theth.

En resebloggare som är gravid

Det här barnet har kommit till tack vare IVF/provrörsbefruktning och det har varit en resa så att säga. Förutom att bli och vara gravid ger upphov till en hel drös med tankar har jag också funderat en del på hur jag ska förhålla mig till det och den här bloggen. Min mardröm är att ni som läser uppfattar att jag ”gått och blivit en mamma-bloggare” så det ska jag för allt i världen hålla mig ifrån. Samtidigt, att inte låta en av de mest omvälvande processerna i livet få ta plats på den plattform som jag trivs så bra med (alltså bloggformatet) skulle kännas konstigt.

Jag utgår från att det blir några inlägg på temat graviditet så småningom men hittills är/har det varit så mycket annat som hägrat i livet. Först fullt fokus på bröllop, sen de där jobbveckorna med kongress och sedan kloss-i-kloss en tre veckors bröllopssemester. Jag väntar mig att mina tankar, och behov och vilja att skriva om det, blir större med tiden. Då ska jag försöka författa ihop något inlägg om själva IVF-resan, om att försöka bli gravid och samtidigt älska att resa (och planera) och hur jag förhållit mig till det och om hur jag tänker kring att resa medvetet med barn. Vi får se vad det blir av med detta.

Albanien och en lång och slingrig väg mot toppen, bra symbolik i det.
Men till slut verkar ändå alla ansträngningar ger belöning. Här i form av Blue Eye i Theth, Albanien.

Pop the news – vi ska ha barn!

I just det här inlägget ville jag nog mest droppa nyheten för de som inte är vän med mig på Facebook och ännu inte nåtts av djungeltrumman.

Vi ska ha barn i slutet av november någon gång och jag förhåller mig mycket ödmjuk inför exakt när. För om det är något jag smärtsamt varit tvungen att lära mig under denna bli-gravid-resa så är det att jag har noll och inget makt. Mycket ovanlig känsla för mig men i slutändan blir jag nog en liten bättre människa av den insikten.

11 thoughts on “Coming up: En annan sorts resa – vi ska ha barn!”

  1. Grattis ❤ så fantastiskt och spännande med en liten bebis. Att resa med barn är faktiskt ännu roligare 👍😊

    Hoppas också att du delar av dig med er Ivf-resa, så viktigt att det kommer fram och att det inte ska kännas konstigt eller tabu. Vi är många har gjort den resan men ingen pratar om den 💕

  2. Grattis även här!!! Ska bli spännande att följa hur bloggen utvecklas, något jag själv funderat över inför den dagen det eventuellt skulle ske. Man kan även fundera över vad jag gör på bilden haha. Var jag verkligen SÅ förtvivlad? 🙂 Grattis igen hur som helst!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.