Franska fält – bland solrosor, druvor, majs och vete

Posted on

Vi har kört genom franska fält och många gånger förundrats över hur vackert det är. Solrosfält i kvällssol – en drömvy att lägga på minnet.

Vi har det väldigt bra. Det är den korta sammanfattningen. Bilen går fint, AC:n går på högvarv, vyerna är vackra och vi stannar och slumrar i gräset så fort vi känner för det.

Fina samtal bland franska fält

Vi har plöjt många mil i bilen, haft samtal om sexiga ämnen som vår privatekonomi och badrumsrenoveringar men också om hur vi vill leva vårt liv och hur vi vill utvecklas som individer och par. Det är en ynnest att ha oändligt med tid för att bara prata med varandra.

Ofta stannar vi upp och bara ser oss omkring. Påminner oss om att vi är på vår bröllopsresa och hur vi ska göra den speciell. Tittar ut genom fönstret och förundras. När vi i kvällssol passerar det ena solrosfältet efter det andra så höjs stämningen lite till. Här vill jag bo!

Längs de franska vägarna

Vi har tagit oss genom norra Frankrike nästan till Paris. Därefter åkt österut till Champagne-området, passerat genom en nationalpark och hittat en av Europas största skapade sjöar där det badades så det stod härliga till. Vi har fortsatt söder ut, kört in i Schweiz för att vara där en dag och sedan landat i Chamonix där vi befinner oss i skrivande stund.

Vi väljer oftast de nationella vägarna före motorvägarna för att slippa tullar och få uppleva fler byar och omgivningar. Ibland äter vi baguetter och morötter till lunch, ibland hamnar vi i en lyxig trädgård och vällagad fisk. Vi mixar charmiga airbnb-boenden med lite trevligare hotell och några nätter i bilen. Kontrasterna som vi söker blir en naturlig del av resan.

Alla inlägg från denna resa finns i taggen Bröllopsresa

2 thoughts on “Franska fält – bland solrosor, druvor, majs och vete”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *