Boende i Öregrund – Hemtrevliga Hotell Klockargården

Posted on

Hotell Klockargården är ett boende i Öregrund jag varmt kan rekommendera. Ett gårdshotell som personifierar ordet hemtrevligt och både är avslappnat och avskärmat.

När svärmor fyllde 60 firade vi med ett utflyktsdygn i Uppsalaområdet med Öregrund som huvudmål. Vi stannade till hos Sussis gårdscafé som är en del av Fjärdhundralandet och Pelle Svanslös stadsvandring i Uppsala på väg till Öregrund. På hemvägen åt vi lunch på Furusunds värdshus utanför Norrtälje.

Roslagen Öregrund
En liten del av Öregrund
Roslagen Öregrund
Nordens flaggor vajar i hamnen
Boende i Öregrund Hotell Klockargården
Klockargården gör även skäl för sitt namn, det ligger precis vid det ståtliga Klocktornet

Boende i Öregrund: Hotell Klockargården

Öregrund är en mysig kustort i norra Roslagen som i sig är ett fint utflyktsmål och en riktig idyll för sommarbesökare. Vårt boende i Öregrund var Gårdshotellet Klockargården som verkligen gör skäl för sitt namn. Jag skulle gissa att deras ledord är Hemtrevligt.

Hotellet består av 12 små och stora rum, enklare och kompakta eller större varianter med lägenhet, deluxkänsla eller egen terrass. Alla unikt inredda med en känsla av att komma hem tillsammans med en väldigt trevlig innergård som spär på den känslan ytterligare. Familjevänligt rakt igenom med möjlighet att ”öppna dörren och släppa ut ungen” som passade oss perfekt.

Boende i Öregrund Hotell Klockargården
Vårt sovrum
Boende i Öregrund Hotell Klockargården
Vi bodde i en av lägenheterna med kokmöjligheter och ett vardagsrum

På kvällen firade vi 60-åringen i den allmänna sällskapsdelen där åt vi caterad mat från Hummelgrund. Inte så snygg uppläggning när det förflyttas från lådor till tallrikar men väldigt gott. Spana in Hummelgrund om du ska äta i Öregrund.

Vi sov gott och sedan fortsatte frukosten på samma tema som hela stället. Det kändes som att vara på besök hos en gammal vän som bestämt sig för att gå all in i utbudet och levererade frasvåfflor på löpande band. Långt ifrån den storskaliga känslan som många hotell har när det kommer till frukostbufféer.

Boende i Öregrund Hotell Klockargården
Skönt häng på innergården
Boende i Öregrund Hotell Klockargården
Här åt vi frukost!
Boende i Öregrund Hotell Klockargården
Precis bakom Klockargården står denna härliga pjäs

Ta dig gärna vägarna förbi Öregrund en sommar och strosa i hamnen för maximal roslagskänsla.

Här finns alla inlägg om Uppsala

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *