Kvarkenfisk i Täfteå – bra fiskrestaurang i Umeå med gästhamn & ställplats

Posted on

Kvarkenfisk i Täfteå är en riktigt bra fiskrestaurang utanför Umeå som bjuder på vällagade fiskrätter och skärgårdsatmosfär.

Vi kom till Kvarkenfisk en julikväll kring 18-tiden när solen fortfarande värmde och skapade magi med sitt ljus. Vi gick ett varv längs de nybyggda fiskebodarna som ägs av entusiaster och livsnjutare och köpte färsk abborre och rökt sik av fiskarn. Njöt av havets oändlighet och lugn, tittade på gästhamnen och husbilarna som stod uppradade på sina ställplatser. Vi gjorde några försök till foton på la familia och sedan var barnet duktig nog att somna i vagnen tre minuter innan vi hade bord 19.30.

Sjöbodar Täfteå
Sjöbodarna som ägs av glatt båtfolk
Kvarkenfisk i Täfteå
Burar och nätet utanför fiskarns försäljning
Täfteå Västerbotten
Me and my boy
Täfteå Västerbotten
My boys!
Kvarkenfisk i Täfteå
Vackert så det förslår

Fiskrestaurangen Kvarkenfisk i Täfteå

Med White guides flera år på raken och ett idylliskt läge vid havet var förväntningarna på Kvarkenfisk i Täfteå höga. En bättre fiskrestaurang i Umeå, beläget längst ut på en udde i södra Västerbotten, en sommarkväll när vädergudarna var med oss. Upplagt för succé!

Det var riktigt fin fisk som serverades. Vi inledde med tunnbrödchips och rökt laxmousse och sedan delade vi på vildfångad lax med pepparrotskräm och torsk- och räkbakelse med potatismos och lingonsylt. Det sista var jag skeptisk till, lingon och räkor? Det visade sig gifta sig alldeles utmärkt som det heter på smakspråk.

Vi satt på uteserveringen längst inne i den lilla hamnen och det är helt klart så att mat i minnesvärd omgivning smakar lite bättre. En annan dimension är det lokala. Mycket av fisken är fiskad direkt i Kvarken, alltså havet i anslutning till restaurangen och när det finns en lokal hållbarhetsaspekt känns det alltid lite bättre i magen tycker jag.

Kvarkenfisk i Täfteå fiskrestaurang i Umeå
Snacks till förrätt
Kvarkenfisk i Täfteå fiskrestaurang i Umeå
Underbar lax
Kvarkenfisk i Täfteå fiskrestaurang i Umeå
Kvarkenfisk i TäfteåDe omtalade lingonen till fiskbakelserna

Gästhamn och ställplatser i Rovögern hamn

Längs Västerbottens kust finns flera gästhamnar att stanna till vid. Jag fick uppfattningen om att Rovögern hamn är en av de större. Nybyggarandan är tydlig och det är långt ifrån en hamn som sjunger på sista versen. Engagerade ortsbor har rustat upp, satsat på nytt och anpassat utifrån dagens efterfrågan och önskemål. Ett trettiotal bodar ägs av olika sällskap men det finns också fyra som går att hyra.

Priser och bra att veta

  • Sjömacken med bränsle är öppet året om
  • Några sjöbodar går att hyra för 1500 kr/dygn för två personer
  • Kostnaden för gästhamn och ställplats är 250 kr/dygn 2021
  • Mer information om bokning och faciliteter finns här
Hamnen i Täfteå, Rovögern
Sjöbodar och deras båtplatser
Rovögern hamn
Infart och hint av ställplatserna
Välkommen till gästhamnen!

Här finns alla mina inlägg från Västerbotten

2 thoughts on “Kvarkenfisk i Täfteå – bra fiskrestaurang i Umeå med gästhamn & ställplats”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.