En lista mitt i sommaren 2021

Posted on

Dags för en här-och-nu-lista om sommaren 2021 så här långt. Status för reslust, träning, störningsmoment, inköp och funderingar. Och lite till.

Halva sommaren har gått, lite drygt. Jag räknar med bestämdhet sommaren från första juni till sista augusti, om bara semester skulle räknas då blir sommaren alldeles på tok för kort.

I halvlek blir det därför en lista om sommaren 2021, skapad av listdrottningen Annika på Resfredag.

Listan mitt i sommaren 2021

Vart gick min senaste resa?

Min senaste resa är i fullgång i detta nu. Tre veckor hos mina föräldrar i Västerbotten med en perfekt mix av lugna dagar på gården och diverse utflykter inom 0-2 timmar. Kvarkenfisk i Täfteå, Norrbyskär och Lycksele är de senaste.

Sedvanlig picknick på klipporna i Norrbyskär med den utökade ursprungsfamiljen

Vilken musik lyssnar jag på just nu?

Ingen. Barnlåtar kan väl knappast räknas. Annars går ofta Rix FM på hög volym i garaget och där tycks fem låter spelas om och om igen. Agnes – Fingers Crossed, Pink – Cover Me In Sunshine, Molly Sanden – Nån Annan Nu, Myra Granberg – Lose My Mind, Justin, Wellington + Small Jam – IKO IKO.

Antal bloggutkast som ligger och väntar?

27 i utkastform, kanske 50 om jag kollar på min lista i mitt uppstyrda worddokument över resmål eller idéer att skriva om. Känns ganska lagom faktiskt.

Hur är det med blogginspirationen?

Mittimellan. Att skriva inlägg nära inpå själva upplevelsen, att få återuppleva allt genom text och bild är roligt. Men jag skulle vilja ha lite mer variation i mina inlägg och också lite mer inspiration på hög att välja och vraka mellan. Å andra sidan skönt att inte gå omkring med en ständig känsla av att ”ligga efter” i bloggandet.

Hur står det till med reslusten?

Den är motvilligt borttvingad. Egentligen är den enorm. Men pandemi, graviditet och stundande spädbarnsliv står som massiva block mitt i vägen. Jag drömmer om charter, om häftiga vandringar, om strosa längs gågator i fina städer, om långresor och kulturkrockar.

En av mina bättre stunder i livet. Resa själv i Slovenien

Det här blir jag glad av!

Mitt barns skratt, pussar och kramar. Se honom upptäcka världen och manövrera allt fler saker. Hitta honom i grönsakslandet mitt bland vinbärsbuskarna i full huggning på jakt efter röda bär. Eller när han badar, som han älskar det.

Det här äter jag helst i sommar:

Jordgubbar med glass eller rinnande grädde. Tur jordgubbssäsongen var tidig i år och att tillgängligheten är nästintill oändlig här hos mina päron.

Jordgubbar i den finaste slålen

Vad tycker jag om sommarpratarna?

Ligger några avsnitt efter men i stort bra men inte så mycket mer. Har haft få wow-känslor. Hittills har Nicklas Strömstedt, Denis Rudberg, Amie Bramme Sey stuckit ut till det bättre.

Hit längtar jag just nu:

Till sommarens ridläger. Hur det kommer gå för kroppen det återstår att se men att åka till oasen Hallmyra och andas häst, det har jag sett fram emot i månader.

Kanske kommer jag bara köra och inte rida, men oavsett så blir det häst i mitt liv.

Det här har jag tröttnat på:

Politikerförakt. Alltså jag fattar att det är snurrigt och att alla turer är svåra att förstå syftet med. Men. Alla förtroendevalda politiker gör det dom tror är allra bäst för Sverige och det dom behöver för att säkra så stort stöd som möjligt nu och i nästa val. Kan vi inte bara vila i det? Tips för att motverka politikerförakt: Lär känna några politiker, lyssna/läs böcker av fd politiker och lyssna på podden Det politiska spelet som ofta förklarar varför de gör som de gör på ett lättförståeligt sätt. Och är du inte intresserad av politik, klaga inte så mycket.

Det här trendar i mina flöden just nu:

Svenska magiska solnedgångar, svenska resmål och diverse samhällsrelaterade saker som översvämningar, dömda gärningsmän och orimligheter inom idrottsvärlden. En salig blandning.

Magin, denna från Oskarshamn

Senaste inköpet:

Solceller via Trine, den här gången i Daystar Power 17 i Ghana. Kanske genererar det intäkter eller så ger det bara några fler personer i Ghana solceller och en lite bättre värld.

Min senaste skärmdump:

Tre bilder på tre sorters alkoholfri öl som skulle köpas in till en liten provning. Det finns så att säga hopp om att jag kommer kunna känna njutning av en öl till maten någon gång i framtiden.

Det här funderar jag på just nu:

Hur förlossningen nr två kommer skilja sig från nr ett, hur Vismer nr 3 kommer reagera på Vismer nr 4 samt hur jag kommer uppleva livet som helhemma under en hel höst. Inte funderar som i orolig, mest ser fram emot och nyfiket undrar över hur det ska bli.

Utflykter med ett litet kiddo ser jag fram emot

Det här tränar jag helst den här sommaren:

Inget. Mitt liv går ut på att få energi att räcka till promenader, utflykter och barnlyft/barnlek. Det går hur bra som helst men någon atlet är det inte läge för att vara just nu. Däremot längtar jag efter löprundor och friskispass. Det får bli höstens mål att komma igång med.

Hajpen sommaren 2021?

Kramar. En rimlig, väldigt efter längtad hajp. Annars vet jag inte om jag tycker mig ser så många hajper som inte är något annat än effekter av lättade restriktioner och värme.

Hur mår jag just nu?

Väldigt bra. Jag är omgiven en himla massa kärlek. Att vara höggravid innebär för mig att det är svårt att känna efter hur jag mår några lager in. Hela måendet överskuggas som på ett bra sätt av den här bebisproduktionen som går före allt.

Hur är din sommar 2021? Vad är dina glädjeämnen och vad har du tröttnat på?

2 thoughts on “En lista mitt i sommaren 2021”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *