Semester, föräldraledighet och sommarplaner 2021

Posted on

I juli och augusti väntar ledighet med stort L. På olika sätt men i ett ovanligt lugnt tempo tänker jag mig. Men skenet har bedragit förr så vi får väl se.

Med det här vädret har sommarkänslan redan infunnit sig och ändå har min ledighet precis börjat. Det är ett bra betyg och viktigt att komma ihåg att sommaren är lång och kan nyttjas oavsett ledighet eller jobb. Det här tror jag att sommaren 2021 kan tänkas innehålla.

Gissningar om sommaren 2021

Från och med idag har jag semester, ni vet den här fantastiska förmånen vi har i Sverige som innebär att jag har betalt samtidigt som jag är ledig. Lätt att ta för given, långt ifrån läget i de flesta länder. Sex veckor semester väntar och sedan föräldraledighet till årsskiftet. Totalt sex månader. En så lång sammanhängande ledighet har jag aldrig haft även om föräldraledighet som begrepp är något missvisande, inte minst med två barn.

Så mycket skönhet med ljusa sommarnätter

Förra föräldraledigheten

Det blir något nytt att faktiskt försöka checka ut från jobbet, det gjorde jag ju aldrig helt och hållet under den första. Då gjorde jag en jobbresa till Göteborg efter sex veckor. Helt frivilligt och med siktet inställt på att slutet av den föräldraledigheten skulle bestå av den där långresan till Vietnam.

Jag tror att ha semester innan föräldraledighet är prefekt för mig, då är jag nedvarvad ordentligt varesig jag vill det eller inte. Förra gången blev jag ju lite tagen på sängen. Gjorde min sista arbetsdag på tisdagen, födde barn på onsdagen. Nu ska jag istället ha en augusti (peppar peppar, allt kan hända) med ett par veckor där Vismer nr 3 är på förskola om dagarna och jag bara har mig själv att tänka på. För sista gången i livet eller vad jag ska säga.

En av många fina stunder under första föräldraledigheten

Juliplaner

Innan augusti ska vi spendera nästan tre veckor i Västerbotten hos mina föräldrar som bas. Förra sommaren var det 15 grader och mulet/regn i princip alla dagar så hoppas bättre väder, att barnet ska gilla att bada (så kanske jag också kommer i) och fortsätta göra utflykter och små äventyr. Jag längtar efter fri tillgång på grönsaker från landet, jordgubbar med mjölk om kvällarna och att ligga i en hängmatta.

Bästa maten
Ljuvliga Tväråbäck

Augustimöjligheter

Om inget oförutsett händer (peppar peppar igen) är det dags för det årliga ridlägret i början av augusti. Om det blir något pass från hästryggen eller enbart från backen eller som kusk återstår att se. Tre dagar med hästdoft, helpension, pool och smarta människor ser jag alldeles oavsett fram emot otroligt mycket. Utöver vila i augusti hoppas jag också på utflykter 1-2 timmar från Sundbyberg. Strängnäs, Torshälla utanför Eskilstuna och Örebro finns med på listan över önskemål.

Trähusen i Trosa. Det är trähusen jag vill åt i Strängnäs och Torshälla

Jag vill passa på att önska dig som läser detta en ovanligt härlig sommar där det du hoppas på blir verklighet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *