Brodera ett fotografi med korsstygn: Perfekt sysselsättning under resor

Posted on

DEN ÄR KLAR! Att brodera ett fotografi visade sig vara en perfekt sysselsättning under resor och semester. Jag är så nöjd med mina 40 000 korsstygn.

⇒ Inlägget är ett betalt reklamsamarbete med The Folklore Company ⇐

Det som jag tänkte skulle vara kul tidsfördriv och sysselsättning under en sommar tog istället 9 månader. Jag har inte broderat sedan mellanstadiet och såg fram emot att ta mig an något nytt. Lite visste jag då vad jag gav mig in på och det var lika bra. Ett tag kändes det som att jag aldrig skulle bli klar men så fort den tanken slog mig insåg jag att det är ju både målet och resan som är själva grejen. Det var sysselsättningen, utmaningen och att testa något nytt jag ville åt.

Brodera ett fotografi sysselsättning under resor
Ungefär här undrade jag vad jag gett mig in på…

Brodera ett fotografi

Jag ville brodera ett fotografi av mitt barn och tog en högupplöst bild som jag plättenkelt laddade upp på The Folklore Companys hemsida. När jag valde storlek kunde jag se hur det skulle bli i broderiformat och konstaterade att det behöver vara stort och närgånget porträtt för att få med tillräckligt med detaljer i ansiktet.

Några dagar efter beställningen kom alla garnnyanser, tyget, en färgguide och mönstret på fyra A4-sidor. Dessa laminerade jag vilket visade sig vara ett mycket klokt beslut. Det hade gått att skriva ut mönstret igen eftersom det kom som pdf på mejlet efter beställning. Med lamineringen gjordes det hållbart för både strandbroderande och ett nyfiket barn som ville vara med.

Originalbilden
Brodera en bild, sysselsättning under resor
Print från bildverktyget innan beställning
Brodera ett fotografi sysselsättning under resor
Första broderingsdagen!

Insikter (och tips) om att brodera ett fotografi

 1. Det tar längre tid än väntat. Jag vet inte vad jag hade trott men jag insåg nog inte att det jag beställt innebar 40 000 stygn och hundratals färgbyten.
 2. Är det en bild på ett barn kommer hen hinna se annorlunda ut när brodyren är klar.
 3. Tipset jag fick om att börja ungefär i mitten var ett smart drag. Jag tog vänster öga.
 4. Vara noggrann där det spelar roll, exempelvis i ansiktet är viktigt. Nyanser i naturen eller ett enskilt stygn av en annan färg kan skippas för att slippa fästa och byta färg.
 5. Att jobba systematiskt med en färg i taget i ett utvalt område och välja att börja med de färger med störst kontrast till varandra först underlättade.

The Folklore Company har nyligen uppdaterat sitt bildverktyg något som innebär fler nyanser på garner och nya funktioner – det blir helt enkelt ett ännu bättre resultat i relation till det faktiska fotografiet. Vill du har fler tips för nybörjare, spana in deras broderiportal.

Brodera ett fotografi – och rama in!

Jag valde att rama in mitt broderade fotografi hos en ramspecialist i mitt kvarter. Gubben hade en liten källarlokal där han ramat in saker sedan 1984, kul att stödja en lokal entreprenör. Det kostade en slant men det var det värt med tanke på investerad tid i mitt sommarprojekt. Han rekommenderade matt glas och det blev så himla fint. Vi valde en nyans på ramen som gick igen i mästerverket.

Brodera ett porträtt, sysselsättning under resor
Sista stygnen broderas i denna stund
Brodera en bild, sysselsättning under resor
FÄRDIG!!!
Brodera ett porträtt, sysselsättning under resor
E skådar sig själv
Brodera ett foto
Hängas på vägg…
Brodera ett foto
…eller stå på en av våra byråer i vardagsrummet?
Brodera ett foto
I MADE THIS!!
Fotobrodera
Pluttipluttistygn.

Brodera som sysselsättning under resor

Att brodera har passat mig perfekt som sysselsättning under resor och på semestern eller tidsfördriv i vardagen eftersom

 • Det är mobilt och kan tas med överallt
 • Jag kan lyssna på poddar samtidigt
 • Det kräver inget bord eller plant underlag
 • Det kan inte gå sönder av klåfingriga barnhänder
 • Det går att avbryta när som helst. Bara att stuva ned i väskan och fortsätta senare.
Brodera ett fotografi sysselsättning under resor
En skön kväll i mamma och pappas uterum
Fotobrodera, sysselsättning under resor
En annan skön dag på gräsmattan

Jag broderade framför TV till Aktuellt, i skuggan med sommarprat i lurarna och på tvärbanan till jobbet. Det har gett upphov till fler än ett samtal med okända som varit imponerade. För mig har det passat perfekt som sysselsättning under semestern eftersom det både är avkopplande och kräver ganska lite hjärnkapacitet och samtidigt hela tiden går märkbart framåt. När jag tvivlat har jag fotat varannan vecka och faktiskt sett skillnad.

Jag är så glad för att jag gjorde detta. Det har gett mig ännu mer respekt för alla tavlor och kläder som broderats och smyckats under århundranden av fingerfärdiga kvinnor, inte minst när de gjorts på fri hand. Tack till The Folklore Company som gav mig en så bra upplevelse av att brodera ett fotografi!

Inlägget är ett betalt reklamsamarbete med The Folklore Company. Åsikter, tankar, text och bild är som alltid mina egna.

One thought on “Brodera ett fotografi med korsstygn: Perfekt sysselsättning under resor”

 1. Haha, vi gav ett porträttbroderi av oss barn till vår broderande pappa i julklapp ett år. Jag tror att det var vad som avslutade hans broderikarriär. =D (Det blev aldrig klart…) Imponerande, bra jobbat!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *