Stories från april 2021

Posted on

April är slut och det känns skönt måste jag säga. Ser fram emot en maj med lite mindre tryck och lite varmare dagar.

Stories från april 2021

Aprilresan

Första riktiga resan 2021 gick till mina föräldrar och två lärorika nattågsresor med litet barn. Omväxling förnöjer ju som bekant ännu mer än vanligt.

Första natten avklarad

Aprils favoritinlägg

Jag har skrivit två ganska mastiga restipsinlägg, ett om Bilsemester i Västerbotten och ett om Bilsemester i Uppsala. Men det är också riktigt fint att få dela med sig om den stora lyckan att vi väntar en Vismer nr 4.

Aprils flow och glow

När jag valde flow och glow som årsord visste jag något som nästan ingen annan visste. Att vi väntade ett barn till. Att vara gravidglowig är en fantastisk känsla, för mig innebär det att jag tycker min kropp är enastående varje dag med tanke på att liv produceras.

På temat flow i april får jag väl säga att jag lyckades winga att ta hand om Lill-Visse i tre dygn själv inkl vab (när Erik jobbade i götet)och att ändå kunna jobba halvtid tack vare långa sovpauser mitt på dagen och kvällsjobb. Samt att jag i skrivande stund gjort de sista grejerna på en av årets största deadlines i jobbet. SKÖNT!

Aprilminne

Jag vet inte varför men jag har tänkt en massa på Namibia. På när vi gick upp för sanddynerna helt själva i Sossusvlei, när vi bodde på lyxiga Fish river loge med infinitypool med utsikt över canyonen och gick upp kl 4 för att fånga en soluppgång, och de långa, långa vägarna i kargt landskap och en zebra längs vägen.

Namibia

Aprils lärdom

Det här känns lite fånigt men jag lyssnade på Värvet när Kungen intervjuades och han satte ord på skogen som jag inte tänkt på tidigare. Vi använde träkol för att utveckla stål som en del av industrialiseringen, ny skog väser upp på samma plats, vi kan göra papper av den så den är kunskapsbärande och nu förädlar vi trädens cellulosa till kläder och massa annat. Vi låter den växa, tar ned den och använder den till mänsklighetens nytt. Tänk vad de kommande generationerna ska uppfinna där skogen är råmaterialet.

Aprilbild

Med nyfikenhet på världen

April och privatlivet

April har varit rätt tuff med lite marginaler men några ljusglimtar är

 • Vårvinte roch skidutrlykt
 • Mitt barn, hela han är underbar. Förutom när han bits.
 • Kloka och snälla vänner
 • Bäst i test, 30 minuter och mina poddar
Turåkningsskidor old school och samma pulka jag själv åkte i när jag var liten

Aprilkänslan

Sliten tror jag faktiskt är min samlade känsla. Det började bra med skön ledighet över påsk men efter det har det gått i ett. Själv med E, hög press/leveransnivå på jobbet, sjukt barn, sjuk själv, energidränerande människa jag måste förhålla mig till. Hoppas på en bättre maj.

Aprils reseplanerande

Jag har börjat identifierat miniresor, de ska nog snarare kallas utflykter, som jag vill fylla min andra halva av sommaren. Alltså den tiden då jag borde hålla mig inom en timme eller två från Sundbyberg, aka Karolinska sjukhuset, men samtidigt kan göra för att inte fördärvas av tristess av att det är sommar, ledighet och höggraviditet. Jag tänker en dag i Strängnäs, besök i Uppsala län jag inte hunnit med, ett spa och Stockholmsturism.

Länkkärlek

Annika/resfredag har skrivit ett underhållande inlägg om orimliga turismdilemman som uppstår i landet lagom.

Här finns alla månadslistor med stories från respektive månad

2 thoughts on “Stories från april 2021”

 1. Åh, er resa i Namibia ännu ungefär lika wow:ig som en månlandning i dessa tider – tänk vilka fantastiska minnen!!

  Hoppas att du piggar på dig när sköna maj är på väg, och tusen tack för länkkärlek. Trevlig helg!!

  1. Sköna maj Annika, vart tog den vägen?
   Namibia var också så wowigt, men också så enformigt, stort och sandigt. Skulle ändå gärna åka tillbaka och uppleva mera.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.