Fish River Lodge – en världsunik upplevelse i Namibia

Posted on

Fish River Lodge ger dig en pool med utsikt du inte trodde existerade och en rofylld atmosfär du bara trodde du kunde finna på ett spa. En canyon utöver det vanliga och Namibias natur levererar igen. 

När vi planerade vår resa till Namibia fanns det några stopp jag kompromisslöst ville till. Ett av dem var Fish River Lodge som resebloggarna på 4000mil.se skrivit så här om:

Vilken dag som helst i veckan, skulle vi vara beredd att lämna allt vi har här hemma och utan att se oss om bara ge oss av tillbaka till denna plats. Detta är utan konkurrens vår allra mest maxade boendeupplevelse någonsin på våra resor.

Ja, ni förstår att jag blev sugen och såg till att boka in oss en natt.

fish-river-canyon-3
Fish River Canyon – ett försök att fånga det hela i en panoramabild. Det är stort så att säga

Sova på Fish River Lodge

Kilometer efter kilometer av grusväg, bortom all civilisation och efter två mil på den skumpigaste vägen jag någonsin åkt uppenbarar sig Fish River Lodge. Vi blir mötta med ett svalkande glas och står en stund på terrassen och försöker insupa vart vi hamnat och med vilken utsikt vi ska spendera de närmaste 24 timmarna.

Fish River Canyon är världens näst största canyon och på randen av canyonen står ett tjugotal små hus uppställda. Som gäst upplever du det som att du är ensam med utsikten och även fast det finns stora fönster finns ingen insyn. Inte heller till den utedusch eller privata altan som finns. Fish River Lodge är ett sånt där ställe som det bara finns ett enda av i hela världen. Som ligger avsides och är dyrt men som också är unikt och skapar minnen du alltid kommer minnas.

fish-river-lodge-4
Morgonstrålarna väcker vartenda litet hus längs den här canyon-kanten där Fish River Lodge ligger. Utöver detta totalt öde.
fish-river-lodge-7
Utsikten från sovrummet
fish-river-canyon-2
Utsikten från vår privata altan
fish-river-lodge-1
Lyxigt badrum med dusch inne för den som önskar. Ingen dörr till toaletten så den pryda kan få det svårt.
fish-river-lodge-6
Älskade nötter och torkade frukter – så bra frukost

Vad göra i Fish River Lodge?

Det flesta bor på Fish River Lodge två till tre nätter. Läs mer på deras hemsida om tillgängligheten och priser. Tiden fördrivs med en vandring eller jeep-tur i canyonen, utflykter för att uppleva solupp- eller solnedgång eller genom att ligga raklång i skuggan och svalka dig i poolen. Solen var stekande het när vi var där och att somna var svårt. Föredrar du lite mindre värme är jag övertygad om att det är mycket hög mysfaktor på att sitta inne i loungen framför brasan medan fler och fler stjärnor träder fram på en svart himmel under Namibias kallare årstider.

fish-river-lodge-5
Här kan en döda lite tid till exempel
fish-river-lodge-3
Läste bok och försökte lägga upp bilder på insta. Inte alltid det stabilaste nätet dock, men det i sig skapar ju möjlighet till total närvaro
fish-river-lodge-2
Loungen med brasan som när vi var där inte brann

Hälsning från ett dopp i poolen:

Vi sov bara där en natt vilket jag tyckte räckte om fokus är att uppleva stället och utsikten. Vi steg upp i ottan och upplevde en soluppgång som var så där magisk som det är i Lejonkungen och som gjorde mig hög på livet. Läs mer om den upplevelsen här.

12 thoughts on “Fish River Lodge – en världsunik upplevelse i Namibia”

    1. Annorlunda är namnet. Ska faktiskt snart skriva ett inlägg om vad en upplevelse är värd och då kommer jag använda Fish river som ett exempel. Kul att du gillar filmen 🙂

  1. Wow, for et sted! Jeg har sett solnedgangen over Fish River Canyon, men dro så videre til en campingplass for å slå opp telt. Det var fint det også, men å bo på en slik lodge må jo ha vært helt fantastisk!

    1. Men tält måste ju oxå vara superhäftigt? Tycker alla boendeformer har sin charm men visst, Fish River Lodge var något speciellt!

      1. Ja, visst var telt superheftig 🙂 Jeg har virkelig elsket hver eneste en av de mange teltovernattingene jeg har hatt på det afrikanske kontinentet. Det er sant som du sier at alle boformer har sin sjarm 🙂

  2. Den där naturen… så coolt ställe. Vi bodde på en annan lodge med annan magisk utsikt när jag var i Namibia första gången. Skulle vlja vandra nere i kanjonen vid något tillfälle, tror det är riktigt läckert.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *