Hur skapar vi en bröllopsresa som är unik och speciell?

Posted on

En dag ska vi åka på bröllopsresa men vi vet inte när, var eller hur. Önskar inspiration och tips på hur vi gör det tidernas resa utan att kosta en förmögenhet. Det stora kan finnas i det lilla så hjälp mig tänka utanför den så kallade lådan. 

Det är en del bröllopstankar som snurrar i huvudet och många beslut som ska tas. Här om dagen klickade jag iväg sista ok:et på beställningen av bröllopsklänning, jag sätter pinnar bilder som aldrig förr med inspiration för ringar, dekoration och hår. Däremellan försöker jag till och från fundera på hur vi ska göra vår bröllopsresa speciell och något som vi kommer kunna skapa mycket minnen under.

Vilken typ av bröllopsresa ska vi göra?

Men först en liten detour. Precis när jag skulle börja skriva det här inlägget så funderade jag på om jag skulle skriva hur vi gör en bröllopsresa unik eller välja ordet smekmånad istället. Jag har aldrig tänkt på det tidigare men plötsligt kändes smekmånad som begrepp extremt vulgärt. Som att det enda syftet med resan är att smekas och sexa. Nog för att det är mer än trevligt men mer än så vill jag nog ha ut av en redig resa efter att vi gift oss. Så, Bröllopsresa får bli vår term.

Vårt största i-landsproblem av stora mått är att vi redan rest så mycket. Hur ska vi överbräcka det vi redan gjort? Måste vi det, då blir en rimlig följdfråga och svaret som vi landat i är både nej och ja. Nej, det måste inte vara större, längre, dyrare eller lyxigare. Men vi vill båda två om 20 år kunna se tillbaka på vår bröllopsresa och då ha skapat minnen som sticker ut. Som gör att det inte känns som ”en av alla de resor vi gjort under vårt liv ihop”. Det kan låta extremt nonchalant och som att vi reser på tok för mycket. Där och då, i varje resestund är allt minnesvärt men som med allt så bleknar och blurras minnen med tiden. Och vi vill komma ihåg vår bröllopsresa som något annat än de andra resorna vi gjort och kommer göra.

En resa som bara varade några dagar och var i Sverige men gav oss ack så många minnen var när vi sov på ishotellet i Jukkasjärvi. Så bra!

Finns några ramar för den speciella bröllopsresan?

Det finns en del praktiska saker som inte är givna en så länge. Som t.ex. Hur stor är vår budget? När på året vill vi åka? Hur länge ska vi vara borta? Innan det ens går att planera en bröllopsresa måste ju de där ramarna sättas så fram tills dess får vi drömma vitt och brett.

Det klassiska (eller vad jag åtminstone uppfattar är klassiskt) att åka på en ovanligt lyxig resa till Maldiverna, Karibien eller söderhavsöarna lockar mig inte alls. Eller jo, det vore både härligt och skönt och säkert supertrevligt, men värt pengarna för oss? Nej, absolut inte. Kanske är den där klassiska föreställningen jag har nära sammankopplat med smekmånad. Som att strandsex och oändligt med färsk frukt är det mest eftertraktade. Oklart vart jag får alla mina visuella bilder från.

bröllopsresa
Garanterade minne och garanterat inget sex i den här dubbelsovsäcken. Vem vill släppa ut någon värme från säcken och vem vill krya ur sitt underställ? Inte jag!

Så hur gör vi bröllopsresan unik? Tipsa oss!

Om jag visste hur vi skulle göra vår bröllopsresa speciell så hade jag skrivit det nu, men det vet jag inte. Det närmaste vi kommit något konkret är att vi vet att vi gillar att äta gott. Men det går ju att göra precis överallt (nästan). Så jag behöver fler tips på hur vi ska göra vår bröllopsresa unik. Hur skapar vi riktigt tunga och roliga minnen? Jag är inte orolig, jag vet att det kommer bli precis hur bra som helst och att en bröllopsresa blir både bra och minnesvärd i sig själv. Men jag lämnar sällan saken åt slumpen i mitt liv. En del kallar det kontrollbehov, andra kallar det life design. Jag kallar det att ta vara på tiden.

Det kanske ska vara tre olika resor över längre tid, en trestegsraket? Några veckor i sommar eller ska vi spara ihop till något långt och stor om ett par år? Nyttja en lång jul? Vi är öppna för allt, tror vi åtminstone. Det kan vara tips på unika ställen att besöka. Några typer av aktiviteter som är ovanliga eller tokiga. Krydda att förgylla dagarna med som guldkant. Jag är öppen som en bok, bring it on bara!

Tack för hjälpen!

Och blir du sugen på att sova på ishotell så har finns de inläggen i taggen Jukkasjärvi

10 thoughts on “Hur skapar vi en bröllopsresa som är unik och speciell?”

  1. Låt en aktivitet vara huvudfokus på resan. En aktivitet som ni inte har hållit på med innan men tror er gilla att hålla på med fram över. Tillsammans. Jag vet ju inte riktigt vad ni redan håller på med men några exempel. Ni har alltid varit lite småsugna på att se den större delen av världen dvs den under ytan. Ni åker någon stans och går en dykkurs ihop. Ni forsätter sen att dyka tillsammans under era kommande resor (och hemma). Ja resten av livet. Varje gång ni gör det så återupplever ni lite av er härliga bröllopsresa. Eller cykla mountain bike. Ni köper er var sin cykel och åker någon stans i Sverige och cyklar. Varje gång i framtiden ni cyklar i skogen tillsammans så kommer minnena tillbaka. Ja ni fattar. Eller tennis. Åker på en resa med tennisklektioner. Eller surfa. Åk till en surfskola. Eller till en golfanläggning. Eller vad det nu är som ni inte har gjort men som ni känner er sugna på. Och som ni kan fortsätta med tillsammans resten av livet. Grattis och lycka till!

  2. Hyr en husbil och åk dit näsan pekar. Var borta länge. Transsibiriska till Kina. Åk och jobba som volontärer någonstans. Dock inte på barnhem. Det är förkastligt att barn ska möta nya vuxna så ofta. Nya Zeeland eller Australien. Tågluff i Europa en månad. Båtluff i grekiska övärlden en månad. Volontär. Det tror jag stenhårt på. Och länge, typ en månad.

  3. Kul tips från Sandra ovan! Jag skulle i efterhand göra ”once-in-a-lifetime”-resa, vad en sådan nu består av. Ni har, som du konstaterat, redan gjorde FLERA sådana, HUR bräcker man liksom en jorden runt-resa!?? Hm, ni började i fel (eller rätt!) ända… hahaha!

  4. Bestiga Kilimanjaro och därefter åka till något strandsätter kanske? Eller Everest basecamp. Och som du skrev en trestegsraket med tre berg kanske?

  5. Haha det är ju en smekmånad för att man är inne i smek- och mysfasen och inte kämpar sig igenom sjuårskris, inget annat.

    Jag tänkte direkt att ni borde vara volontärer med grekiska sköldpaddor eller liknande. Räkna delfiner i Västindien eller rovfåglar i en enslig stuga i Pyrenéerna (jo jag har olika vänner som gjort allt detta, dock inte som bröllopsresa).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *