Cykel på tre vis

Posted on

Den här veckan är det tydligen cykeltema i mitt liv, utan att jag riktigt valt det själv. Det började med ett Travel Massiv på ett cykelcafe, fortsatte med ett grymt cykelprojekt och slutade med en cykeltur till Bromma flygplats.

I torsdags besökte jag mitt första rese-branschen-event, Travel Massiv, sen jag började reseblogga. Vi var på Bonne Mécaniques, en lokal vid Skrapan på söder som kombinerar cykelverkstad, självmek och café. Upplägget känns självklart hur konstigt det än låter. Jag tror att jag fastnade för den entusiasm som hela stället utstrålade. De som var där älskade det de gjorde och det kändes i hela stället i allt från inredning och fika till personerna på plats.

2016-04-21 18.14.32

Där blev vi presenterade för ett grymt projekt som på ett sätt bygger på samma idé som reseprocenten. Men istället för en procent så skänks det hundra procent! Projektet heter Velosophy och upplägget är enkelt. När du köper en cykel av dem så skänks en cykel till flickor i Ghana så att de kan ta sig till skolan, lättare hämta vatten, transportera sjuka till sjukhus eller skjutsa småbarn till förskolan. Det är en briljant idé så går du i cykelköpartagen så satsa på en Velosophy. Den var snygg och för 7200 kr får du inte bara en snygg cykel utan två och bidrar dessutom till en lite bättre värld så fler tjejer kan ta sig från den extrema fattigdomen! Håll koll på dem via #velosophy och #bikeitforward

På Travel Massiv fick jag för första gången träffa personerna bakom flera av de resebloggar jag läser och inspireras av. Väldigt roligt! Ni kan spana in vad Annika på Resfredag, Peter och Helena på Freedom travel och Lisa på Livet från den ljusa sidan har skrivit om deras besök på Travel Massiv och inspireras av deras härliga resor. De är coola hela bunten!

Nu är jag hemma hos mina föräldrar utan för Umeå och hit tog jag mig via flyg. Jag har tre km till Bromma flygplats och när jag reser lätt kan jag alltså cykla till flygplatsen, hur lyxigt är inte det? Går snabbare än bussen och behöver inte anpassa mig efter några tider. Bromma flygplats framtid är ju lite oviss och om den läggs ned kommer förutsättningarna att resa inrikes förändras radikalt. Åt det sämre hållet.

Jag förstår att bostäder behövs och jag är inte för att Bromma flygplats ska vara kvar av egoistiska skäl utan för att det som det nya flygbolaget BRA (Malmö aviation och Sverigeflyg har slagits samman) kan göra idag, nämligen att minska avstånden mellan olika mer eller mindre avlägsna städer runt om i Sverige skulle vara näst intill omöjligt om de ska få plats med alla avgångar på Arlanda.

2016-04-22 13.59.29
Hade helt misskalkylerat vart jag skulle åka! Att det skulle ligga snö kvar i Umeå hade jag inte alls räknat med, men jag borde veta bättre efter 25 år i västerbotten!

Jag föredrar tåg framför flyg alla dagar i veckan och skulle i princip aldrig flyga Stockholm – Göteborg för att det omiljövänligt och tidsineffektivt. Men att kunna bo i Halmstad, Kalmar eller Östersund och samtidigt jobba i Stockholm eller kunna resa dit enkelt över en helg tycker jag är ett måste i ett land som vill ha en levande landsbygd (nej nämnda städer är inte landsbygd men ni fattar grejen). Alternativet är att bygga ut snabbtåg över hela landet men det verkar det inte finnas något parti som på riktigt har planerat utom möjligen miljöpartiet.

2016-04-21 18.41.43-2
Sofia från Fantasiresor och Annika från Resfredag

På Travel Massiv testade jag också att livesända för första gången från 155:ans egen facebooksida. Annika och Sofia, två av grundarna till Travel Massiv förklarar konceptet och berättar när nästa event är. Du hittar videoklippet här.

4 thoughts on “Cykel på tre vis”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *