Devil’s Pool, Victoriafallen – film med adrenalin

Posted on

Devil’s pool i Victoriafallen, Zambia skapar ett kittlande adrenalin. Vetskapen om att ett tappat fokus kan vara förenligt med livsfara gör mig ödmjuk inför det vi ska uppleva. OMG, jag har badat i en pool vid kanten av ett över 100 meter högt vattenfall. 

YOLO tänker jag ofta på, eller snarare YOBHO, You’ll Only Be Here Once. Så kände jag när jag tog beslutet om att bada i Devil’s pool i Victoriafallen. Jag har tagit mig hela vägen till ett av världens mäktigaste vattenfall. Vattennivån är perfekt och jag kommer mest troligt inte komma tillbaka hit igen. Ja, jag vill uppleva det här. Ja, jag vill veta hur det känns att bada i en vattenansamling precis vid kanten där tusentals liter vatten strömmar fram.

devil's-pool-2

Bada i Devil’s pool i Victoriafallen

Upphämtad av en båt vid flodkanten, körd till en liten ö för att sen med hjälp av balansgång, simning och krabbgång ta mig fram till klippavsatsen vid Victoriafallens rand. Redo att “smidigt” kravla mig i. Tryckas fram av vattnet, fångas upp av en stenvägg. Känna hur något nafsar mig i fötterna. Låta benen flyta upp och få en tillsägelse: Keep your legs down. Risken att skjutsas över kanten är verklig. Känna mig så levande att jag vill skrika.

Det här är filmen om

 • När jag inte kan uttala ordet swim
 • När Eriks fötter är uppskattade av fiskmunnar
 • När Erik tror att det finns krokodiler i floden
 • När mina 155 cm inte räcker till
 • När du får hänga med på över kanten och känna adrenalinet kittla

Filmen om ett dopp i Devil’s pool i Victoriafallen

Bra att veta om Devil’s Pool

 • Du kan bara besöka Devil’s pool under vissa tider på året. Vattenflödet avgör. Det får inte vara för lite och inte för mycket vatten pga säkerhetsskäl.
 • Du måste känna dig trygg i vatten, inte vara simproffs men kunna hålla dig väl ovanför ytan av egen maskin.
 • Som jag förstod det finns det bara ett företag som erbjuder dessa turer vilket gör att priset är högt. De utgår från The Royal Livingstone Hotel och hela upplevelsen kostar 115 USD/person.
 • Det görs fyra-sex turer/dag, från tidig morgon till eftermiddag.
 • Företaget är grymma på att ge varje individ filmer och bilder om du lämnar över en telefon till dem och de förflyttar dessa i säkert förvar i en vattentät säck.
 • Vi åkte morgonturen och fick en god frukost efteråt
 • Du behöver ha på dig badkläder och överdragskläder samt handduk. Möjlighet till ombyte finns efter doppet.

Läs mer på Devils pool på Zambia Turism

Mer läsning om Victoriafallen i Zambia

⇒ Victoriafallen i bildregn

⇒ Vårskrik vid Victoriafallen

⇒ Victoriafallen i Zambia – svar på praktiska frågor

⇒ Zmakbit av Zambia

⇒ Rida bland vilda djur i Zambia

Nu till den stora frågan – blir du sugen eller avskräckt?

9 thoughts on “Devil’s Pool, Victoriafallen – film med adrenalin”

 1. Vilken häftig upplevelse. Vad modig du är! Själv är jag på tok för höjdrädd för att våga mig på en sådan upplevelse. Det var kul att se hur ni tog er dit, har bara sett bilder från “poolen” vid kanten förut. Fick ni skriva på något papper att ni gör detta på egen risk eller liknande?

  1. Alltid kul att vara en blogg som erbjuder något mer! Ja det gjorde vi. Om riskerna vi utsätter oss för och vad som förväntas av oss i eget ansvar. Det känns fullt rimligt tycker jag, den utan självbevarelsedrift borde ju inte åka dit 🙂

 2. Nä dra åt skogen! Jag skulle aldrig göra det! På rikt!

  Hehe, mådde typ illa när jag såg filmen. Sjukt mäktigt men ni är knäppa😂

  1. Anna! Kul att du läst om detta och ja, rätt så sjukt är det ändå. Vi är ju alla olika här i världen, det här kändes inte så farligt medan hoppa fallskärm – jag skulle tyck hellre dö, huhjeda mig!

  1. Tur att Victoriafallen har så mycket härligt att erbjuda och att den här galna upplevelsen bara är en av många!

 3. Ser ju helt galet ut! Jag hoppar lätt ut ur ett plan men det där skulle jag inte göra! Känns verkligen som att leka med döden. Förstår att ni fick en kick av det!!!

  1. Och jag är precis tvärtom. Hoppa ur ett flygplan är typ det sist jag skulle göra.. Tur vi är olika alltså..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.