En femårsplan för åren 2022-2026

Posted on

Vad kommer livet handla om de närmaste fem åren? Jo, detta om jag tittar in i min egen inre spåkula. Ett genomgående tema är familj och nya möten.

Det känns hisnande och helt sjukt att prata om år 2026. Men nu efter ett halvår som förälder till två börjar jag landa i, och inse, vad de kommande fem åren kan komma att handla om. 2026 är också det året då jag fyller fyrtio, en ännu mer hisnande tanke. Det här är vad jag tror att andra halvan av mitt 30-åriga liv kommer innehålla. Och inte innehålla med för den delen.

2022-2026 – min femårsplan

Barnen i fokus

För varje dag som går så behöver barnen lite mindre tid. Från att ha varit nyfödda och inte klarat sig ens en minut (förutom när de sover) själva till att lite mer idag än igår klara sig mer på egen hand. Omvårdnad övergår i omsorg, som övergår i omtanke. Under dessa första fem/sju år i deras liv är det fullt fokus på omvårdnad och så småningom omsorg.

Målsättning: Bygga en trygg och ömsesidigt givande relation till mina barn.

Följa deras fotspår och ta med dem på nya äventyr.

Berikande resor

Vår bästa chans att resa långt och länge kommer vara under dessa fem år innan skolan drar igång. Det hoppas jag att vi kommer kunna ta vara på maximalt. Nu närmast stundar våra två veckor i USA. Nästa höst planerar vi för en longstay (den som vi gick miste om 2020 när pandemin härjade). Om ytterligare några år hoppas jag vi kan göra en längre resa kanske kring år 2024-25 eller så. Låt mig säga att jag drömmer om Afrika. Det är de stora resorna jag hoppas på. Däremellan ser jag fram emot bilsemester i Sverige och några kortare resor inom Europa.

Målsättning: Skapa nya intryck och lämna positiva avtryck efter mig.

Utmanad och lycklig över att lägga de slovenska bergen under mig.

Boendets nya roll

Jag har ordet smidighet som ledord i mitt liv. Jag vill leva ett smidigt liv. Det senaste halvåret har på många sätt gått ut på att omdefiniera vad detta begrepp innebär för mig. Smidighet har tidigare mångt och mycket varit synonymt med att ha korta reseavstånd. Till jobb, till flygplatser/tågstationer, till vänner och träning. Transporter ska ta minsta möjliga tid. Svaret har därför varit en lägenhet i Sundbyberg. De närmaste åren ser jag att svaret är ett annat. Där det är nära till trädgård och gräsmatta för barnen att sysselsätta sig på. Där närheten till djur och natur är större eftersom jag tror att jag kommer uppvärdera det ännu mer med barn. Svaret blev ett hus i Strängnäs. Ett hem som är bas i en helt annan bemärkelse än vad det varit tidigare.

Målsättning: Älska mitt hem.

Hemmet i Strängnäs jag ska älska.

Bloggen och boken

Bloggen hoppas jag kommer återgå till en av mina stora passioner när pandemin avtar och boken är klar. Jag vill fortsätta fylla den med intressant och utmanande innehåll. Med min bok i handen och handeln ser jag fram emot att föreläsa, bilda, debattera och möta människor som älskar att resa. Det ska bli så spännande att se hur den kommer tas emot.

Målsättning: Hamna i nya sammanhang tack vare blogg och bok.

Föreläsa hoppas jag att det blir mycket av de kommande fem åren.

Bästa hästen

Aldrig har jag haft så goda möjligheter att rida som när jag flyttar till Strängnäs. På Hallmyra ska jag andas hästdoft och hoppas kunna utbilda och utveckla några hästar. Det är så otroligt roligt att träna kommunikation mellan människa och djur! Jag ser också att jag vill ge mina barn närhet till djur, det finns så många vinster med det.

Målsättning: Förbättra min egen ridning genom att utveckla en häst.

Bästa hästen Tommy.

Bedriva företag

I vilken form eller omfattning ser jag inte klart framför mig men att det ska utvecklas under de kommande fem åren är tydligt. Boken, bloggen och att få fler att resa mer medvetet är ett ben, men vilka fler ben mitt företagande ska vila på, det kommer dessa år visa. Det kommer bli spännande, framför allt för mig.

Målsättning: Bygga ett stabilt företag med spännande uppdrag

Företagandet kommer väl vara allt annat än en så här spikrak väg om jag får gissa.

Vad kommer livet inte handla om?

Härliga middagar där jag träffar vänner och lagar mat ihop och äter ostört länge. Vara i min bästa träningsform. Ha långa sovmornar. Utforska min kreativa sida inom målning, broderi, drejning eller annat valfritt hantverk. Ha mycket kvalitetstid med min man.

Det känns på något sätt ganska skönt att inse och acceptera vad livet inte kommer handla om. Allt ovan är sådant jag vill ha i mitt liv. Men det är inte nu jag kommer ha mest av det. Jag ser det som att om det sker är det snarare undantag än något jag ständigt suktar efter och saknar.

4 thoughts on “En femårsplan för åren 2022-2026”

  1. Ser fram emot att vara med dig till 2026 och vill prata mer om dessa mål.

    Och stort grattis i förskott älskade vän!

  2. Härliga framtidsplaner. Ett råd till det sista du skrev om att sukta och inse att det inte finns tid till. Se till att hitta barnvakter så ni tar hand om varandra. Avsätt tid till umgänge. Det har räddat vårt äktenskap,vi firar 37 år som gifta och över 40 som par. Det har varit en kamp och ett härligt liv. Lycka till med nya Staden Strängnäs.

    1. Hej Kristi! Stort tack för påminnelsen. Kanske har jag gett upp den tanken lite men du påminner mig om att fortsätta ha ambitioner även för parrelationen under de närmaste åren. Tack!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.