En lista om Europa

Posted on

Det är dags för en lista, den här gången om vår närmaste kontinent Europa. Hur många dagar har jag spenderat i Europa? Vart har jag varit flest gånger?

Resebloggen 4000mil.se har skrivit om deras relationer till olika länder i Europa som direkt fick jag att funderade på hur min lista om Europa skulle se ut. Så med en stor dos inspiration från det här inlägget hos 4000 mil (tack för det) har jag nu knåpat ihop denna lista om Europa. Feel free att göra din variant.

Min lista om Europa

Jag är ju en nördig person när det gäller att tracka mina egna resor och har registrerat mina destinationer och antal dagar sedan jag föddes. Ja, alltså jag började inte som spädis, jag har sammanställt i efterhand. Någon dag kanske jag får göra en lista om världen men nu är fokus på Europa

Sista land i Europa att besöka?

Sia i framtiden är ju inte det lättaste, jag har 11 eller 12 antal länder kvar att välja mellan.beroende på hur en räknar. Ukraina, Rumänien, Vitryssland, Bulgarien, Moldavien, Turkiet, Luxemburg, Andorra, Malta, Liechtenstein, Georgien och Kosovo som är det 12:e och inte helt räknas som ett eget land. Av dessa länder står Malta allra högst på önskelistan men även Georgien. Vitryssland har jag tidigare varit helt ointresserad av men en god källa sålde in huvudstaden Minsk så utifrån detta är det nog Moldavien som känns längst bort. När tusan ska jag få anledning att åka dit?

Första land i Europa utanför Sverige?

Schweiz. Mina föräldrar var modiga och när jag var knappt ett halvår åkte de på ett europeiskt läger för nyktra vuxna i Schweiz. Reslusten fick jag med mig i modersmjölken så att säga.

en lista om europa
Det här är ju några år senare men jag kan ändå tänka mig att livet på läger med mina päron såg ut ungefär så här

Land besökt flest gånger?

Jag hade kanske kunnat gissa på Norge men aldrig att det skulle vara sju gånger. Oslo har jag tydligen varit i fyra gånger.

en lista om europa
Härliga Oslo

Bästa landet i Europa?

Men det går ju inte att välja. Vem kom på att ställa en så omöjlig fråga? (Note to myself.) Jag är sedan sommaren 2017 lite insnöad på Slovenien och hur mycket ljuvlighet som kan finnas i ett enda land. Vill verkligen uppleva mer. Men överlag så skulle jag kunna klassa Sverige som bästa land, lite patriot är jag allt.

en lista om europa
Vackra Slovanien

Land spenderat längst tid i?

Det visar vid en sammanräkning vara Norge även här. Totalt 24 dygn får jag det till. Jag har aldrig varit bosatt i annat europeiskt land.

en lista om europa
Norge kan sina utsikter

Land varit kortast i?

Vatikanstaten har jag spenderade 45 minuter i eller något sådant. Utöver den ministaten har jag varit 6 timmar i Riga vid en kryssning och 4 timmar i San Marino som är en annan stat omgiven av Italien. Av dessa länder är det ju Lettland som på alla sätt förtjänar mer tid för att jag på riktigt ska se det som att jag besökt landet.

en lista om europa
San Marino, mitt 60:e land. Glad och tacksam för det

Huvudstad gillas mest?

Ljubljana. Lätt att svara på just nu. Trivdes så bra där och tyckte det var en stad med enormt mycket att erbjuda för att vara i ett så litet land.

en lista om europa
Ljubljana, alla städer med vatten blir ju lite trevligare är min slutsats

Antal dagar spenderat i Europa (exkl Sverige) totalt?

Trumvirvel…234 dagar spenderat i Europa utanför Sveriges gränser. Slår jag ut det blir det sju dagar/år, inte så mycket. Men å andra sidan. Av mina 33 år har jag spenderat nästan åtta månader av dem runt om i Europa.

Europa, fantastiska kontinent. Här finns nästan allt en kan önska sig och lite till. Ser fram emot en roadtrip i sommar med ännu fler minnen som skapas och ännu fler upplevelser att bli lycklig av. Älskar ju som bekant att resa.

Hur ser din lista om Europa ut?

19 thoughts on “En lista om Europa”

  1. Vilken intressant lista, jag måste nog göra en egen någon dag. 🙂 Jag har en Excel där jag försökt att i efterhand skriva in alla resmål och datum osv men den är inte helt komplett ännu eftersom jag har några resor där jag inte kan minnas datumen och inte heller hittar resehandlingar/biljetter trots att jag brukar spara allt. Kan verkligen rekommendera Malta som ditt nästa europeiska land, ett helt fantastiskt litet land.

  2. Superrolig lista och vilken koll du har på dina resor och resdagar! Jag har noll koll på sånt, så tror jag ska anta denna utmaning. 🙂 Ha en fin vecka!

  3. Oj vilka svåra frågor. Tur att jag inte är statistiknerd och därför inte behöva räkna. Men jag vet vilket land som blev det sista i Europa. Det var San Marino för snart två år sedan, och gissa vad, jag spenderade även en natt där!

  4. Vad kul att läsa din lista och att du gjorde en egen variant på den (lite tydligare formuleringar av frågorna). Roligt att du lade till bästa huvudstad också. Utöver Stockholm skulle jag då säga London, Prag eller Budapest. Gah, det går ju inte att välja.

    Och om man FÅR välja Sverige, tycker jag bäst om det landet också. 🙂 Annars är min lista här: http://www.newyorkmybite.com/en-lista-lander-i-europa-forsta-langsta-basta/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.