15 bilder från familjen Vismers bilsemester Sälen – Vilhelmina

Posted on

Åter påfylld av reseminnen att bevara i själ och hjärta. En fantastisk bilsemester med min lilla familj sammanfattas här i 15 bilder.

Efter fem dagar på vägarna är vi ganska nöjda med att landa hos mitt hemhemma och bara vara. Det tar som bekant på krafterna att resa och vi har en omställning att göra: att resa med bebis är ytterligare en ansträngning att beräkna in i framtiden. Det har gått superbra att köra så mycket och Sverige fortsätter vara otroligt vackert längs många vägar.

Nu ska jag gå ned i tempo och njuta av sommarledighet med både min ursprungsfamilj och min nya familj. Här är 15 av 250 bilder från våra bilsemester mellan Sälen och Vilhelmina.

Bilsemester Sälen – Vilhelmina

Första natten sov vi i Hundfjället som är en del av Sälen-området. Vi gick i trollskogen, grillande och njöt utsikter och våfflor.

Trollskogen i Hundfjället
Hundfjällets slalombackar

Vi puttrade vidare och stannade på rastplatser när Erik blev badsugen och Elton ville sträcka på benen. Stannade till på mysiga gårdscaféer och önskade entreprenörer lycka till i coronatider.

Medan papsen badar tar vi selfies och är glada
En far och en son!

Jag hade siktet inställt på flertalet vattenfall under denna bilsemester och först ut var Ristafallet där Ronja Rövardotter spelades in. Visste att fallet var mindre än vad som upplevs i filmen så besvikelsen uteblev. Dagen därpå stannade vi vid Hällingsåfallet som däremot levde upp till alla förväntningar.

Ristafallet
Coola killar
Hällingsåfallet

Vi körde längs vildmarksvägen och lupinerna förgyllde vägkanten ihop med otroliga kulisser. Sverige kan verkligen vara otroligt vackert. Vi passerade Stekenjokk där snön ännu låg kvar. Det var fem grader varmt och inte särskilt skönt att kliva ur bilen.

Längs vildmarksvägen
Uppe på Stekejokkplatån
Kalfjäll och allmänt vackert

Sista dagen vaknade vi till dessa utsikter utanför Saxnäs och sedan var dag dags för resans vagabondformsprövning. En tripp upp på en topp med de bästa tänkbara vyerna som belöning. Så mysigt att vandra tillsammans.

Sol, vind och vatten, höga berg och djupa haaaav!
Lite kyligt så vi fick bylsa på oss det vi hade
Jag är uppe på toppen och nöjd igen.
Finn en Erik och ett sovande barn

Bilsemestern avslutades med ett stopp vid Trappstegsforsen och jag är så troligt tacksam för att vi fått en himla glad och enkel unge.

<3

Det var vår lilla bilsemester Stockholm till Tväråbäck med en längre omväg. Det lär bli fler inlägg från denna resa, det är många bilder som ska få sig en text i hopp om att fler ska bli sugna på att resa mer i Sverige.

2 thoughts on “15 bilder från familjen Vismers bilsemester Sälen – Vilhelmina”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *