Fjällbröllop i Tännäs med utsikter, skidåkning och myskoxar i Funäsfjällen

Posted on

Vi har varit på ett fjällbröllop i Tännäs som inte kan klassas som något annat än magiskt. Kryddat med skidåkning och myskoxar i Funäsfjällen.

Tre dygn i goda vänners lag fyllda med afterski med snowroller-tema, besök på myskoxhänget, skidåkning och så det självklara: kärlek som spirar och dans natten lång. Allt i gnistrande solsken och utsikter som skapade en setting vi alla (mest brudparet) bara hade kunnat drömma om.

En sak är säker, Tännäskröket är ett utmärkt ställe att gifta sig på. Intimt, god service, superfräscha boenden, bra mat och en massor med gemenskap. Flera aktiviteter att sysselsätta sig med och riktigt bra skidåkning trots slutet av april. Vill du ha ett fjällbröllop på ditt eget vis välj Tännäs.

Fjällbröllop i Tännäs
Erik och Lovisa har precis sagt ja!
Fjällbröllop i Tännäs
Erik lyckades fånga den här glada bilden på mig

Fjällbröllop i Tännäs i dagarna tre

Jag och Erik kom iväg senare än vad någon av oss kunnat tro om oss själva (Hej uppdaterad självbild) och körde de sju timmarna upp till Tännäs med solen i sin bästa position. Vi kom fram lagom till att efterfesten skulle dra igång på torsdagen.

Fredagen spenderades i skidspåret och 10 km skön åkning med en mer än lovligt efterlängtad våffla av högsta kvalité längs vägen. En stor klick hjortronsylt och riktig grädde fick vi till. Belöningen efter skidprestationerna var en afterski med snowroller-tema och där kan man säga att stämningen var på topp och alla gick all in på outfits. Min och min syrras gamla mössor fick komma till användning igen. Efter afterskin blev det spontant dansgolv på en grusväg och en dryg timme senare stupade vi i säng. Alla med insikten, det här är bara dag två.

Fjällbröllop i Tännäs
Solnedgångar hej hej!
Fjällbröllop i Tännäs
Erik är laddad för milsvidderna i Ramundberget
Fjällbröllop i Tännäs
Helnöjd över våffla och solläge
Fjällbröllop i Tännäs
Mumma!
Fjällbröllop i Tännäs
En resa i tiden

Myskoxar i Tännäs

Dagen med stort D inleddes med ett besök på Myskoxhänget där jag fick lära mig att myskoxar tappar en tredjedel av sin vikt under vintern och att de när de blir hotade eller pressade inte flyr utan står kvar. Det gör att mänsklig närvaro är förödande för dem. Det är därför många av dem dött ut under 1900-talet i Sverige, alltså pga den stress det innebär att inte gå undan utan, energin behöver sparas för att överleva vintern på kalfjället. Intressant för den som har lite djur- och naturintresse, totalt 1 timme med utkikstorn, utställning och se när myskoxarna får mat.

Myskoxar i Tännäs
Hannarna väger runt 400 kg och pannbenet kan typ inte gå sönder
Myskoxar i Tännäs
Dom är tydligen inga muntra djur och inte ens skötarna går in till dem, ändå bra att de är så pass vilda
Myskoxar i Tännäs
Pälsen är den varmaste i världen
Fjällbröllop i Tännäs
De tretton vilda djuren bor på kalfjället för att slippa pulsa i snön på vintern

Att gifta sig på en fjälltopp

Efter en tur med sittlift från 50-talet stod vi alla förväntansfulla och väntade på att brudparet skulle göra entré. En kvinna blåste i en traditionell lur och stämningen var satt. Utsikterna, vädret och känslan var bästa tänkbara och de sa ja!

Därefter ombyte och sedvanlig fest enligt konstens alla regler. Dansgolv och jag hade energi som om jag inte dansat på flera år. Avslutades med ytterligare en sväng med det portabla grusvägsdansgolvet innan vi alla däckade mer än nöjda. Ett fantastiskt fjällbröllop i Tännäs helt enkelt.

Fjällbröllop i Tännäs
Ljudet studsade i dalgången
Fjällbröllop i Tännäs
Cool vigselförrättare som smälte in bra
Fjällbröllop i Tännäs
Så fina!
Fjällbröllop i Tännäs
Avslutning med cool rök
Fjällbröllop i Tännäs
Tårta på rätt tema

Hemgång med stopp i Järvsö

På väg hem stannade vi i Järvsö på ett lantligt café med fika från himlen och lekrum av det bättre slaget för barn. Lägg Jävsö gårdsbageri på minnet om du passerar.Tänk att det finns så många mysiga ställen runt om i Sverige som bara väntar på att vi ska upptäcka dem.

Fika i Järvsö
Inrett som sig bör
Fika i Järvsö
Bullarna i storlek större med riktigt socker och inget trams
Fika Järvsö
Vi åt en morotskaka där de, så att säga, inte snålat med glasyren
Fjällbröllop i Tännäs
Det fanns en lekladugård med flera rum
Fjällbröllop i Tännäs
Vem vill mjölka en ko?

Tack Erik och Lovisa för en fantastisk helg och ett magiskt fjällbröllop i Tännäs. Går du i bröllopstankar så är mitt tips att läsa mer här om vad Tännäskröket har att erbjuda.

Här finns mer inlägg med tips runt om i Sverige

3 thoughts on “Fjällbröllop i Tännäs med utsikter, skidåkning och myskoxar i Funäsfjällen”

  1. Wow! skulle jag någon gång få möjlighet att gifta mig hade jag kunnat tänka mig att kopiera det rakt av inkl. vädret.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *