Stories från april 2019

Posted on

April 2019 gav mig naturupplevelser i Norge och ett fantastiskt fjällbröllop i Funäsdalen. Fick med mig en god insikt, viktig känsla och kopiösa mängder vackra utsikter över berg och dal. 

Stories från april 2019

Aprilresan

Norway! Två halvdagar i Oslo, två heldagar i Bergen, två rejäla utflykter med storslagna utsikter, en fjordtur och sex tågsträckor, bland annat med Flåmsbanan. Det är den korta sammanfattningen av resan som med rätt förväntningar blev helt fantastisk. En annan härlig aprilresa var den till Funäsdalen där vi fick uppleva ett fjällbröllop i bästa vårväder.

Aprils favoritinlägg

Jag är nog mest nöjd över mitt inlägg om utflykter i Västerbotten. Det finns så mycket i närområdet att upptäcka, varenda landskap har sin beskärda del av svenska guldkorn. Mitt mest läsa inlägg är mina resehacks om att sova på nattåg vilket är roligt att folk börjat hitta till.

Aprils babe

Wilda såklart! Denna inspirerande, närvarande och harmoniska själ som driver en blogg om att växa ur trauma och som har bättre självkännedom än de flesta jag känner. Vi skapade Norgeminne och det är jag så tacksam för.

Aprils lärdom

Tankens kraft spelar stor roll. Det är väl egentligen ingen ny lärdom utan snarare en påminnelse och insikt. Senaste exemplet är att jag i alla år jag bloggat uttalat, både för mig själv och för andra, att jag inte har som mål att leva på bloggen eller är särskilt intresserad av sponsrade samarbeten. Men för 2019 har jag tänkt annorlunda och även om målet fortfarande inte är att leva på bloggen så är det ju trevligt om de kostnader den innebär (webbhotell, lite utveckling och konsulttimmar) kan gå runt i sig själv och inte kosta mig pengar. I mars gjorde jag ett annonssamarbete med Addnature, i april ett med EF Education och i maj blir det ett med Evaneos. Roligt och viktigt att komma ihåg att ha mindset rätt.

Aprilminne

Det finns många att välja mellan men det första som kommer upp i huvudet är när jag och Wilda står på toppen på Ulriken i Bergen och ska hitta bästa väg ned. Eftersom jag ogillar att gå omvägar valde vi den kortaste vägen ned. Utan att vara helt säker på att den vägen skulle bära oss hela vägen ned så det hade verkligen kunnat bli en omväg. I etapper tog vi oss ned och när vi väl kommit ned, och tittade upp, kunde ingen av oss riktigt förstå hur vi kunnat inbillat oss att detta var den snabbaste vägen ned. Det var det kanske inte, men garanterat roligaste och mest utmanande. Så nöjda!

Aprilbild

Den här bilden älskar jag fullkomligt. Wilda/reaktionista ska ha all fotocredd för den.

April och privatlivet

April har varit en månad utan marginaler. På jobbet har jag bara hunnit göra exakt det jag måste och inte en uns mer (håller fortfarande hårt på att inte lösa mycket jobb med att jobba fler timmar). Två långweekends, fem och fyra dagar, på varandra gör att vardagarna där emellan blir hektiska. När jag kom hem från jobbet på valborgsmässoafton och det jag då ville göra allra helst var att se på Lyxfällan (mycket ovanligt för att vara jag) då vet jag att jag är slut. Somnade 20.30 och vaknade 9,5 timmar senare. I grunden mår jag dock bra men min känsla av oändlig energi har inte funnits.

Aprilkänslan

Tacksam. Under april har jag påmints om det ofta. När det sker tragiska saker på Sri Lanka. När Wilda visar tacksamhet för minsta kotte och frisk luft. När jag vet att jag är så jävla kär och ska få gifta mig. När jag är riktigt bra på mitt jobb. När jag chockar mig själv och springer 5 km i mitt vanliga tempo trots att jag innan bestämt mig att done är viktigare än perfect. När mitt godisförbund i april inte är en kamp utan känns hur lätt som helst. Tacksamhet i det stora och lilla.

Aprils reseplanerande

Inte många tankar har ägnats åt framtida resor. Det skulle vara bröllopsresan då men både jag och Erik är ganska chilla inför den och tänker att det löser sig allt eftersom när det närmar sig. Kanske har vi lite annat som är viktigare att fokusera på just nu.

Aprillänkar

Sofia/Fantasiresor och Katarina/Äntligen Vilse har varit i Uzbekistan och visat upp så många fler sidor av Uzbekistan än vad jag hade kunnat föreställa mig. Nyttigt att bli påmind om. (De har inte skrivit så mycket om resorna ännu men deras instagram stories visade verkligen upp en variation.

Hanna/Reform Travel skriver klokt och nyanserat om flygskamandet och den ibland totala frånvaro av helhetstänk.

Här finns alla månadslistor med stories från respektive månad

4 thoughts on “Stories från april 2019”

  1. Min bror bodde i Bergen kring 2014-ish-nånting. Att jag inte passade på att åka dit då är ju bra märkligt ändå, när man ser bilderna som de här. Härlig aprilmånad verkar det ha varit i alla fall, trots högt tempo. 🙂

  2. Alltså så fint vi hade det och så många minnen att bevara! Djupt nöjd med att vi tog den “kortaste” vägen. Tack för detta äventyr du fantastiska människa <3

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *